Wij Landjegoed

Een unieke broedplaats met ruimte voor duurzame ideeën en gemeenschappelijke plannen in Ten Boer.

Aan de rand van Ten Boer bevindt zich sinds 2021 de wijk Landjegoed. Hier zijn 23 volwassenen en vijf kinderen in ecohuisjes en verplaatsbare woningen gaan wonen. Landjegoed staat in het teken van ecologisch bouwen, circulariteit en gezamenlijkheid. Het is een levende gemeenschap van uiteenlopende mensen, maar met één gedeeld verlangen: het anders doen. Bewuster, zuiniger, rustiger, dichterbij de natuur, met minder spullen en meer samen.

Huiskamer

De eerste twee jaren van Landjegoed stonden in het teken van het bouwen en inrichten van ieders eigen kavels. Nu is het tijd voor de volgende stap: het invullen van de gemeenschappelijke kavels. Het nieuwe project is het bouwen van een huiskamer als ontmoetingsplek. Een plek waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten, maar ook om verbinding te maken met de buurt- en dorpsgenoten.


Contactpersoon Nationaal Programma Groningen
Dit project maakt deel uit van programma bewonersinitiatieven:

Het programma bewonersinitiatieven is er voor inwoners van de provincie Groningen die een goed idee of initiatief hebben, dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen. Er zijn twee loketten, namelijk Loket Leefbaarheid en het Impulsloket, waar je financiële ondersteuning voor bewonersinitiatieven kunt krijgen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Aanvrager
Wij Landjegoed
Bijdrage aan ambities
Partners
Wij Landjegoed
Projectbudget
€ 87.765
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 39.000