Arboretumdorp Blijham

Het aanleggen van verschillende bomentuinen in Blijham.

Het dorp Blijham is voor driekwart omgeven door groen en heeft een zeer schone lucht. Dit was de aanleiding voor de Dorpsraad om van het dorp een openbaar arboretumdorp te maken; een dorp met op verschillende plekken bomentuinen met bijzondere en bij elkaar passende boomsoorten.

Bomentuinen met verschillende thema’s

Het idee is om ongeveer tien arboreta (bomentuinen) te realiseren met verschillende thema’s, zoals: Linde arboretum (Lindenlaan), Berken arboretum (Berkenpad) en Herfstkleur arboretum (Kruisstraat). Door de verschillende bomentuinen met een wandelroute aan elkaar te verbinden, ontstaat er een waar arboretumdorp.

Met dit project krijgt niet alleen de leefbaarheid in deze omgeving een positieve impuls, maar ook de biodiversiteit, de economie, educatie en het toerisme. Mogelijk kan Blijham in de toekomst uitgroeien tot een luchtkuuroord. De schone lucht in combinatie met het mooie groen is hiervoor uitermate geschikt.


Contactpersoon Nationaal Programma Groningen
Dit project maakt deel uit van programma bewonersinitiatieven:

Het programma bewonersinitiatieven is er voor inwoners van de provincie Groningen die een goed idee of initiatief hebben, dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen. Er zijn twee loketten, namelijk Loket Leefbaarheid en het Impulsloket, waar je financiële ondersteuning voor bewonersinitiatieven kunt krijgen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Status
Aanvrager
Dorpsraad Blijham
Bijdrage aan ambities
Partners
Arboretumdorp Blijham
Projectbudget
€ 166.750
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 83.375