Stichting de Pietershoeve wil een multifunctioneel centrum waar mensen met een beperking uit het dorp Ulrum en omgeving via dagbesteding actief bijdragen aan het runnen van het centrum. Zij kunnen helpen met het verzorgen van de dieren in de dierenweide, meehelpen in de kantine, het onderhouden van de dorps- en groentetuin en het verzorgen van de paarden van paardensportvereniging Winnetou. In de accommodatie zal ook de paardensport onderdak krijgen. Daarnaast is het beschikbaar voor vele andere activiteiten zoals de halve marathon of wedstrijden in de paardensport. Ook zijn gasten welkom om even te pauzeren als ze onderweg zijn in het mooie Lauwersmeergebied.

Samenwerkingen

De stichting heeft nieuwe samenwerkingen opgezet waardoor het mooie Lauwersmeergebied aan de Waddenkust en haar recreatiemogelijkheden dichterbij Ulrum en de omgeving komen. Zo gaat het multifunctioneel centrum dien als start- en eindpunt voor fiets-, wandel- en huifkartochten naar Lauwersoog en wordt er samengewerkt met horecagelegenheden op Lauwersoog en het visserijmuseum Zoutkamp.

Duurzame accommodatie met mogelijkheid tot uitbreiden

In combinatie met de dagbesteding zal er volop ruimte zijn om andere activiteiten vanuit het dorp plaats te laten vinden in het multifunctioneel centrum. Het wordt een duurzame accommodatie. De locatie van het voormalig asielzoekerscentrum aan de Buitensingel is gekozen omdat daar de mogelijkheden zijn om later uit te kunnen breiden, er voldoende ruimte is voor het maken van een dierenweide en een dorps- en groentetuin. Daarnaast is het terrein uitstekend bereikbaar voor de verschillende evenementen die er zullen plaatsvinden. Bezoekers hoeven niet door het dorp, maar kunnen via de afslag van de N361 zo naar het multifunctioneel centrum rijden. Ook is er een makkelijke verbinding met het dorp voor de mensen met een beperking die er hun dagbesteding komen invullen.