In het spoor van De Ploeg

In het spoor van De Ploeg (fase 2)

In het spoor van De Ploeg wil Groningse kunst zichtbaar maken.

Vereniging Groninger Kunstkring ‘De Ploeg’ werd op 5 juni 1918 opgericht met als doel: Groninger artiesten nader tot elkaar brengen. Hiermee wilden ze het kunstleven bevorderen en bekendheid geven aan artiesten door exposities te organiseren. Tegenwoordig gebeurt dat nog steeds, maar nu door middel van openluchtexposities en een e-bike netwerk.

Openluchtexpositie

Met de tweede fase van dit project gaat In het spoor van De Ploeg het e-bike netwerk uitbreiden met drie westelijke e-bikeroutes. Ook wordt deze fase gebruikt om componenten aan het huidige aanbod toe te voegen. Denk hierbij aan: routeboekjes, arrangementen in samenwerking met lokale ondernemers, ontwikkeling van fietsaccessoires en billboards.

Nieuwe routes

De nieuwe routes en onderdelen vormen een waardevolle aanvulling op het huidige aanbod in en rondom de stad Groningen. Dit omdat de nieuwe routes naast Stad ook Ommeland in gaan.


Contactpersoon Nationaal Programma Groningen
Dit project maakt deel uit van programma bewonersinitiatieven:

Het programma bewonersinitiatieven is er voor inwoners van de provincie Groningen die een goed idee of initiatief hebben, dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen. Er zijn twee loketten, namelijk Loket Leefbaarheid en het Impulsloket, waar je financiële ondersteuning voor bewonersinitiatieven kunt krijgen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Aanvrager
Stichting De Ploeg in Stad en Ommeland
Bijdrage aan ambities
Partners
In het spoor van De Ploeg (fase 2)
Projectbudget
€ 196.072
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 98.036