Decoratieve afbeelding van het de plek waar het beweegpark moet komen

Vitale ontmoetingsplaats Parkwijk-Kloostervallei

Multifunctioneel beweeg- en ontmoetingspark met begeleidingsprogramma voor kwetsbare mensen in het gebied.

Het duurzaam multifunctioneel beweeg- en ontmoetingspark in de wijk Parkwijk-Kloostervallei in Winschoten; een plek waar bewoners en omwonenden elkaar kunnen ontmoeten, kunnen spelen en bewegen. De vitale ontmoetingsplaats is geschikt voor iedereen, van jong tot oud. Er is daarom rekening gehouden met een brede keuze aan toestellen.

Begeleidingsprogramma voor kwetsbare mensen

Bij het park komt een begeleidingsprogramma waarmee voornamelijk kwetsbare mensen in het gebied geactiveerd en ondersteund worden bij het sporten. Eenzame ouderen zullen zich minder geïsoleerd voelen doordat ze samen kunnen bewegen en tegelijkertijd contact met buurtbewoners hebben en nieuwe mensen ontmoeten. Voor hen is er het Healthy Ageing-programma, ook zijn er speciaal ingerichte sporttoestellen voor senioren. Leraren van de lokale scholen kunnen via het activerings- en begeleidingsprogramma geschoold worden zodat zij gymlessen op en rondom de ontmoetingsplaats kunnen geven. Ook zet de stichting Sociaal Werk Oldambt zich in voor kinderen die te weinig buiten spelen en mensen die geen baan (meer) hebben.


Contactpersoon Nationaal Programma Groningen
Dit project maakt deel uit van programma bewonersinitiatieven:

Het programma bewonersinitiatieven is er voor inwoners van de provincie Groningen die een goed idee of initiatief hebben, dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen. Er zijn twee loketten, namelijk Loket Leefbaarheid en het Impulsloket, waar je financiële ondersteuning voor bewonersinitiatieven kunt krijgen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Status
Aanvrager
Stichting Sociaal Werk Oldambt
Partners
Wijkplatform Parkwijk-Kloostervallei
Projectbudget
€ 63.635
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 28.827