Decoratieve foto uit 1974 waarin bewoners oproepen tot een nieuw speelterrein voor de kinderen met een spandoek

Herinrichting speelweide Huizinge

Een opknapbeurt voor de speelweide in Huizinge, met speeltoestellen, een moestuin en een bos met struikpaadjes en bloemen voor de bijen.

De Huizinger speelweide is na decennia intensief gebruik toe aan een grondige opknapbeurt. Na een jaar praten, opruimen en knutselen met ideeën dorpsbewoners (jong én oud), ligt er een ontwerp klaar voor een natuurspeelweide! De ‘omfietsspeeltuin’ voor de verre omtrek. Ontdekkend, natuurlijk en avontuurlijk, spelen en ontmoeting staan centraal. Verscholen in het groen en met zicht over de landerijen.

Avontuurlijk spelen, moestuin en bos

De bestaande kabelbaan in de speelweide krijgt een nieuwe plek. Nieuw zijn een nestschommel en een trapveldje. De sloot wordt uitgebreid tot een waterpartij met een waterpomp voor de kleintjes. Oude toestellen worden hergebruikt voor de moestuin voor het hele dorp. Én de groenstrook wordt een bos met prachtige struikpaadjes, ingezaaid met Groninger zadenmengsels voor de bijen. De uitvoering is voor een groot deel in handen van bewoners zelf. Het ontwerp is door Vereniging Dorpsbelangen ontwikkeld in samenwerking met Landschapsbeheer, gemeente Eemsdelta en Waterschap Noorderzijlvest.


Contactpersoon Nationaal Programma Groningen
Dit project maakt deel uit van programma bewonersinitiatieven:

Het programma bewonersinitiatieven is er voor inwoners van de provincie Groningen die een goed idee of initiatief hebben, dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen. Er zijn twee loketten, namelijk Loket Leefbaarheid en het Impulsloket, waar je financiële ondersteuning voor bewonersinitiatieven kunt krijgen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Status
Aanvrager
Dorpsbelangen Huizinge
Partners
Landschapsbeheer, Gemeente Eemsdelta, Waterschap Noorderzijlvest
Projectbudget
€ 110.204
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 25.029