Foto van groep mensen die bij het Schildmeer met de Mobegym trainen

Topvitae – de mobiele vitaliteitscoach

Een aanhanger met sport- en spelattributen, die naar inwoners toe komt om buiten droog en uit de wind te bewegen.

In de buitenlucht zijn is goed voor je gezondheid en al helemaal als dat gecombineerd wordt met beweging. Daarom komt de vitaliteitscoach van Topvitae met de Mobegym. Een volledig uitgeruste aanhanger voorzien van sport- en spelattributen, die binnen enkele minuten omgebouwd wordt tot een overdekte ruimte.

Mobegym komt naar inwoners toe

Voor veel mensen is de weg naar een vereniging of sportschool een hoge drempel daarom komt de Mobegym naar de inwoners toe om droog en uit de wind onder begeleiding te bewegen. De faciliteiten van bestaande sportcomplexen in wijken of plattelandsdorpen kunnen in overleg met gemeenten, dorpsbelangen of wijkbelangenverenigingen gebruikt worden. Op deze manier krijgt een sportcomplex een multifunctioneel karakter en draagt Topvitae bij aan extra inkomsten voor de betreffende verenigingen, door bijvoorbeeld huur- en kantine inkomsten. Ook schoolpleinen, buurthuizen, multifunctionele centra, (grote) parkeerplaatsen, pleinen, parken en natuurgebieden zijn geschikt.


Contactpersoon Nationaal Programma Groningen
Dit project maakt deel uit van programma bewonersinitiatieven:

Het programma bewonersinitiatieven is er voor inwoners van de provincie Groningen die een goed idee of initiatief hebben, dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen. Er zijn twee loketten, namelijk Loket Leefbaarheid en het Impulsloket, waar je financiële ondersteuning voor bewonersinitiatieven kunt krijgen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Status
Aanvrager
Topvitae
Partners
Topvitae – de mobiele vitaliteitscoach
Projectbudget
€ 31.750
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 14.950