Buitenruimte dorpshuis Zandeweer

Het verduurzamen en vernieuwen van een openbare ontmoetingsplek voor buurtbewoners.

Sinds de herinrichting van Zandeweer in 2001 heeft de tijd stil gestaan in het dorp. Nu ligt er een kans om ook de ruimte rondom het nieuwe dorpshuis aan te pakken.

Bruisend hart voor buitenactiviteiten

Het plein rondom het dorpshuis is het bruisend hart voor buitenactiviteiten. Het moet de ontmoetingsplek worden voor Zandeweer, Doodstil en Eppenhuizen, niet alleen voor de inwoners maar ook de verenigingen en als aanvulling op toerisme. Daarbij wil Stichting Dorpscentrum Zandeweer zich richten op duurzaamheid. Er komt ruimte voor laadpalen voor fietsen en auto’s. Samen met de gemeente denken ze na over ondergrondse containers en het vergroenen van het gebied met veel vaste beplanting. Ook minder validen gebruik kunnen maken van de ruimte rondom het dorpsplein. Met de plannen voor het dorpshuis is er aandacht voor zowel de jongere als oudere bewoners

Plattegrond met de indeling van de buitenruimte rondom het dorpshuis in Zandeweer

Dit project maakt deel uit van programma bewonersinitiatieven:

Het programma bewonersinitiatieven is er voor inwoners van de provincie Groningen die een goed idee of initiatief hebben, dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen. Er zijn twee loketten, namelijk Loket Leefbaarheid en het Impulsloket, waar je financiële ondersteuning voor bewonersinitiatieven kunt krijgen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Status
Aanvrager
Stichting Dorpshuis Zandeweer
Partners
Buitenruimte dorpshuis Zandeweer
Projectbudget
€ 186.285
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 50.000