Hond eet brokken uit een hondenbak

CD Blue

Het produceren van nieuwe eiwitbronnen door het duurzaam produceren van insecten en deze te kweken voor voer voor landbouw- en huisdieren.

CD Blue ziet grote kansen voor het produceren van nieuwe eiwitbronnen door het duurzaam produceren van insecten. Het doel is om deze insecten te kweken en te verhandelen voor voer voor landbouwdieren en huisdieren.

Vraag naar eiwitten neemt toe

De wereldbevolking en welvaart groeit, waardoor de vraag naar dierlijke en plantaardige eiwitten steeds meer toeneemt. Voor dieren zijn eiwitten cruciale voedingsstoffen, net als voor de mens. Insecten zijn een duurzaam en rendabel alternatief voor eiwitten.

Insecten; duurzame eiwitten door minder water en land

CD Blue kweekt meelwormen, krekels en sprinkhanen. Alle drie zeer geschikt voor toepassing in de diervoeding en relatief gemakkelijk te kweken. Het kweken van insecten is erg duurzaam doordat de insecten veel minder water en land gebruiken. De insecten worden gevoed van restproducten uit de lokale akker- en tuinbouw en dragen bij aan gezonde huisdieren en een duurzame landbouwproductie. De lijnen zijn kort, er is geen uitstoot en restproducten worden weer ingezet als mest.


Contactpersoon Nationaal Programma Groningen
Dit project maakt deel uit van programma bewonersinitiatieven:

Het programma bewonersinitiatieven is er voor inwoners van de provincie Groningen die een goed idee of initiatief hebben, dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen. Er zijn twee loketten, namelijk Loket Leefbaarheid en het Impulsloket, waar je financiële ondersteuning voor bewonersinitiatieven kunt krijgen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Status
Aanvrager
CD Blue
Partners
CD Blue
Projectbudget
€ 3.509
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 1.750