Direct naar hoofdinhoud
Terug naar projectenoverzicht

Snel aan de slag met Nieuwborgen.net

Projectinformatie

Status:
In uitvoering
Aanvrager:
Gemeente Oldambt
Locatie:
Nieuwolda, Wagenborgen
Bijdrage:
€ 95.808,- excl. btw
Programma:
Lokaal programma

De gemeente Oldambt wil naar toekomstbestendige dorpen toe werken. Het doel van dit project is om huizen in de dorpen Nieuwolda en Wagenborgen te isoleren en inwoners over te laten schakelen op lokaal geproduceerd groen gas. De biovergister, die het groene gas produceert, wordt hiervoor aangesloten op het bestaande aardgasnetwerk.

Dit project valt of staat met goede communicatie naar en met de inwoners. De gemeente heeft een website, nieuwsbrief en social media-kanalen opgezet en er zijn bijeenkomsten georganiseerd. Via nieuwborgen.net maken bewoners maken kennis met het thema duurzaamheid en worden ze uitgenodigd om samen te werken met de gemeente.

Normaal gesproken bedenkt de overheid iets en wordt het uitgevoerd. Nu hebben we juist de bewoners laten vertellen waar zij behoefte aan hebben.

GERT JAN VAN ‘T LAND, PROJECTLEIDER NIEUWBORGEN.NET

Het resultaat: bewoners willen onder andere onafhankelijk worden van marktpartijen en hun eigen groene gas produceren. Ook willen ze goedkoper wonen. De gemeente gaat met concrete voorbeelden laten zien dat dit kan en op wat voor manier.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?