Centrumplannen Oldambt

Centrumplannen Winschoten

De gemeente Oldambt gaat met inwoners en ondernemers aan de slag om het centrum van Winschoten te verbeteren.

De binnenstad van Winschoten is niet alleen het winkelgebied voor de gemeente Oldambt, maar is ook een belangrijk winkelgebied voor Oost-Groningen en populair onder Duitse bezoekers. De binnenstad van Winschoten heeft de laatste jaren veel leegstand gehad. Door diverse ontwikkelingen, sluit de binnenstad niet meer helemaal aan de wensen van nu.

Bruisende binnenstad

De komende 10 jaar gaat er veel veranderen in de binnenstad. Het winkelgebied wordt kleiner en krijgt een betere uitstraling. De leegstaande panden worden gesloopt of omgebouwd tot woningen. Gevels worden vrijgemaakt van de luifels die er nu voor hangen. Ook het oude ziekenhuis gaat voor een deel plat, wat weer ruimte maakt voor nieuwe plannen.

Meer groen en water

Verder wordt er geïnvesteerd in meer groen en water om de verblijfskwaliteit van het centrum te vergroten en de verbinding met bijvoorbeeld het stadspark te verbeteren. Dit alles met als doel om weer een bruisende binnenstad te krijgen, waar bewoners en bezoekers met veel enthousiasme naar toe gaan en kunnen verblijven!


Contactpersoon project

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Aanvrager
Gemeente Oldambt
Bijdrage aan ambities
Partners
Centrumplannen Winschoten
Projectbudget
€ 32.384.500
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 5.000.000