Leden van het Impulsloket bezoeken Aduard

Commissie Impulsloket bezoekt projecten

Vorige week bracht de beoordelingscommissie van het Impulsloket een bezoekje aan drie goedgekeurde projecten. In Visvliet, Aduard en Winsum. De commissie wilde graag een keer het eindresultaat van projecten bewonderen, sinds de start in 2020 zijn er namelijk 35 projecten goedgekeurd.

De beoordelingscommissie merkt dat vanuit een projectformulier het uiteindelijke resultaat soms moeilijk voor te stellen is. Tijdens de bezoeken kregen de commissieleden een beter beeld bij de impact van een project. Ook gingen ze met indieners in gesprek over wat ze vonden van het aanvraagproces. Indieners gaven daarover bijvoorbeeld aan dat de kritische vragen van de commissie hielpen om de puntjes op de i te zetten.

Hierhuys

De dag begon met een kop koffie in het Hierhuys in het dorp Visvliet. In dit pand zat vroeger een kruidenierswinkel. De winkel hield tien jaar geleden op met bestaan. Het dorp verloor daarmee ook een ontmoetingsplek voor inwoners. Stichting Visvliet Vitaal heeft de oude winkel gekocht en gaat van deze locatie weer een ontmoetingsplek maken en activiteiten organiseren, bijvoorbeeld voorleesavonden voor kinderen. Op de bovenste verdieping van het Hierhuys is een bed and breakfast. Jan Hut, één van de initiatiefnemers: “Buurtbewoners komen langs voor een babbel en zien elkaar vaker. Het begint al een beetje de huiskamer van het dorp te worden”.

Dankzij de bijdrage van het Impulsloket hebben we onder andere de isolatie kunnen aanpakken zodat wij mensen het hele jaar door kunnen verwelkomen.

JAN HUT, ÉÉN VAN DE INITATIEFNEMERS

Aduard 825 Park

De tweede locatie was een sportpark in Aduard. Een mooie kans om eventjes de benen te strekken en in beweging te komen. Door het sportpark verder uit te breiden willen de initiatiefnemers Aduard nog meer in beweging krijgen. Zo is er een beweegroute waar sporters op allerlei verschillende toestellen oefeningen kunnen doen. Bezoekers kunnen hier gratis gebruik van maken en door een app te downloaden een videouitleg over het gebruik van de toestellen bekijken.

We hebben goed nagedacht over hoe bewoners van de sportgelegenheden gebruik kunnen maken. Naast sporters zien we bijvoorbeeld moeders met de kinderwagen naar de beweegroute komen. Dat is heel leuk om te zien.

MARLEEN KEMPERMAN, ÉÉN VAN DE INITATIEFNEMERS

Viswinkel de Visscherij

De dag eindigde met een lekker visje bij viswinkel de Visscherij in Winsum. Zij kregen een bijdrage vanuit de kleine ondernemersregeling in het Impulsloket. Andrea van der Veen, eigenaar: “We hebben veel persoonlijke gesprekken met inwoners gehad om te kijken of er animo was voor een viswinkel”. Met een breed aanbod en vis uit Lauwersoog wil Andrea echt iets bijdragen aan het dorp. Naast een visje eten is de winkel ook een leerbedrijf, op dit moment lopen er zelfs twee mensen stage.

Stichtingen, verenigingen, coöperaties en kleine ondernemingen die een goed idee hebben dat duurzaam is en een positieve bijdrage levert aan de inwoners van de provincie kunnen een aanvraag doen. Meer info over het Impulsloket vind je op deze pagina.


Lees meer…