Direct naar hoofdinhoud
Edith en de zes anderen van de cast van Musical Edith

Musical Edith

Een theatervoorstelling gemaakt voor en door kinderen om ze te helpen met de gevolgen van de aardbevingen.

Kinderen in het aardbevingsgebied zien dagelijks de gevolgen van de aardbevingen om zich heen. Ze zien wat het met hun huis doet en met de oude gebouwen in hun dorp. Op school leren ze om te schuilen onder hun tafeltjes en thuis zien ze hoe boos, onzeker en bang hun ouders zijn. Dit doet veel met deze kinderen. Ze voelen ook boosheid, verdriet en angst en hebben het gevoel dat ze er helemaal niks aan kunnen veranderen.

Een voorstelling voor en door kinderen
Dit was de aanleiding voor Edith Holscher (12 jaar) om een voorstelling voor en door kinderen in het aardbevingsgebied te maken. Stichting Podium voor de Toekomst steunt jonge talenten door hun een podium te bieden en een kans te geven om zich te uiten. Op 24 en 25 mei 2019 werd Ediths musical ‘Een brief aan de NAM – naar een kind zullen ze wel luisteren’ opgevoerd in Theater Het Kielzog.

Naast de musical is een ‘doe-het-nu-zelf-musical’-pakket ontwikkeld, die ter beschikking is gesteld aan alle scholen in het aardbevingsgebied. Door middel van dit pakket kunnen kinderen hun eigen ‘Brief aan de NAM’ ten tonele brengen. Dit is een belangrijke uitlaatklep voor de kinderen.


Meer informatie
Dit project maakt deel uit van het programma bewonersinitiatieven:

Het programma bewonersinitiatieven is er voor inwoners van de provincie Groningen die een goed idee of initiatief hebben, dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen. Er zijn twee loketten, namelijk Loket Leefbaarheid en het Impulsloket, waar je financiële ondersteuning voor bewonersinitiatieven kunt krijgen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Thema
Jaartal van goedkeuring
2019
Status
Aanvrager
Stichting Podium voor de Toekomst
Partners
Karin de Liedjesmama, Veiligheidsregio Groningen, Toneelgroep Jan Vos, GGD, Rijksuniversiteit Groningen, Jongerentop
Projectbudget
€ 59.115
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 46.515