Camping Holland Poort in Bad Nieuweschans werd vroeger vooral veel bezocht door fietsers. Vanaf eind jaren ’80 ging het echter bergafwaarts met de camping en bestond deze uiteindelijk alleen nog op papier.

De bewoners van Bad Nieuweschans wilden de camping weer nieuw leven in blazen. Dorpsbelangen Bad Nieuweschans reageerde op deze signalen met een dorpsbreed overleg in 2019. Verschillende verenigingen en organisaties die bij de historie van Bad Nieuweschans betrokken zijn hebben vervolgens samen een plan opgesteld om de verdwenen camping terug te brengen. Een eenvoudige camping met de goedmoedige uitstraling van een camping municipale, die velen kennen van vakanties in Frankrijk. Maar ook een camping met veel aandacht voor het versterken van de biodiversiteit rondom het kampeerveld, een plek voor de kampeerder met een voorliefde voor de Wadden, de natuur in het algemeen en het landschap.

Voetbal Vereniging Nieuweschans is eigenaar van het terrein en samen met Dorpsbelangen Bad Nieuweschans de trekker van het project. Samen met andere verenigingen en organisaties zetten zij hun schouders eronder. Voor de deelnemende sportverenigingen zorgt het project onder andere voor extra inkomsten. Dat is van belang voor het voortbestaan van de verenigingen.


In oktober 2021 gingen we ‘On Tour’ in gemeente Oldambt. We bezochten de camping en keken hoe het ervoor stond.