Direct naar hoofdinhoud
Jongeren camperen met een tent.

Camping Holland Poort

De verdwenen camping terugbrengen als eenvoudige camping met de uitstraling van een Franse camping municipale.

Camping Holland Poort in Bad Nieuweschans werd vroeger vooral veel bezocht door fietsers. Vanaf eind jaren ’80 ging het echter bergafwaarts met de camping en bestond deze uiteindelijk alleen nog op papier.

De bewoners van Bad Nieuweschans willen de camping weer nieuw leven in blazen. Dorpsbelangen Bad Nieuweschans reageerde op deze signalen met een dorpsbreed overleg in 2019. Verschillende verenigingen en organisaties die bij de historie van Bad Nieuweschans betrokken zijn, wilden samenwerken en hebben een plan opgesteld om de verdwenen camping terug te brengen. De camping moet een eenvoudige camping worden met de goedmoedige uitstraling van een camping municipale, die velen kennen van vakanties in Frankrijk. Bij het inrichten van het terrein zal er veel aandacht zijn voor het versterken van de biodiversiteit rondom het kampeerveld, het wordt een plek voor kampeerder met een voorliefde voor de Wadden, de natuur in het algemeen en landschap.

Voetbal Vereniging Nieuweschans is eigenaar van het terrein en samen met Dorpsbelangen Bad Nieuweschans de trekkers van het project. Samen met andere verenigingen en organisaties zetten zij hun schouders er onder. Voor de deelnemende sportverenigingen zorgt het project onder andere voor extra inkomsten uit een deel van hun sportcomplex dat nu niet wordt gebruikt, dat is van belang voor het voortbestaan van de verenigingen.


Meer informatie
Dit project maakt deel uit van het programma bewonersinitiatieven:

Het programma bewonersinitiatieven is er voor inwoners van de provincie Groningen die een goed idee of initiatief hebben, dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen. Er zijn twee loketten, namelijk Loket Leefbaarheid en het Impulsloket, waar je financiële ondersteuning voor bewonersinitiatieven kunt krijgen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Thema's
Jaartal van goedkeuring
2020
Aanvrager
Voetbal Vereniging Nieuweschans
Partners
Dorpsbelangen Bad Nieuweschans
Projectbudget
€ 184.800
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 92.400
Projectnieuws