Het campingveld van Camping Holland Poort met een picknickbankje en trekkershuisjes op de achtergrond

Camping Holland Poort

De verdwenen camping terugbrengen als eenvoudige camping met de uitstraling van een Franse camping municipale.

Camping Holland Poort in Bad Nieuweschans werd vroeger vooral veel bezocht door fietsers. Vanaf eind jaren ’80 ging het echter bergafwaarts met de camping en bestond deze uiteindelijk alleen nog op papier.

De bewoners van Bad Nieuweschans wilden de camping weer nieuw leven in blazen. Dorpsbelangen Bad Nieuweschans reageerde op deze signalen met een dorpsbreed overleg in 2019. Verschillende verenigingen en organisaties die bij de historie van Bad Nieuweschans betrokken zijn hebben vervolgens samen een plan opgesteld om de verdwenen camping terug te brengen. Een eenvoudige camping met de goedmoedige uitstraling van een camping municipale, die velen kennen van vakanties in Frankrijk. Maar ook een camping met veel aandacht voor het versterken van de biodiversiteit rondom het kampeerveld, een plek voor de kampeerder met een voorliefde voor de Wadden, de natuur in het algemeen en het landschap.

Voetbal Vereniging Nieuweschans is eigenaar van het terrein en samen met Dorpsbelangen Bad Nieuweschans de trekker van het project. Samen met andere verenigingen en organisaties zetten zij hun schouders eronder. Voor de deelnemende sportverenigingen zorgt het project onder andere voor extra inkomsten. Dat is van belang voor het voortbestaan van de verenigingen.


In oktober 2021 gingen we ‘On Tour’ in gemeente Oldambt. We bezochten de camping en keken hoe het ervoor stond.


Contactpersoon Nationaal Programma Groningen
Meer informatie
Dit project maakt deel uit van programma bewonersinitiatieven:

Het programma bewonersinitiatieven is er voor inwoners van de provincie Groningen die een goed idee of initiatief hebben, dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen. Er zijn twee loketten, namelijk Loket Leefbaarheid en het Impulsloket, waar je financiële ondersteuning voor bewonersinitiatieven kunt krijgen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Status
Aanvrager
Voetbal Vereniging Nieuweschans
Partners
Dorpsbelangen Bad Nieuweschans
Projectbudget
€ 184.800
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 92.400
Projectnieuws