Direct naar hoofdinhoud
Terug naar projectenoverzicht

Camping Holland Poort

Jongeren camperen met een tent.
Projectinformatie

Status:
In uitvoering
Aanvrager:
Voetbal Vereniging Nieuweschans
Partners:
Dorpsbelangen Bad Nieuweschans
Locatie:
Bad Nieuweschans
Bijdrage:
€ 92.400,-
Programma:
Programma bewonersinitiatieven

Camping Holland Poort in Bad Nieuweschans werd vroeger vooral veel bezocht door fietsers. Vanaf eind jaren ’80 ging het echter bergafwaarts met de camping en bestond deze uiteindelijk alleen nog op papier.

De bewoners van Bad Nieuweschans willen de camping weer nieuw leven in blazen. Dorpsbelangen Bad Nieuweschans reageerde op deze signalen met een dorpsbreed overleg in 2019. Verschillende verenigingen en organisaties die bij de historie van Bad Nieuweschans betrokken zijn, wilden samenwerken en hebben een plan opgesteld om de verdwenen camping terug te brengen. De camping moet een eenvoudige camping worden met de goedmoedige uitstraling van een camping municipale, die velen kennen van vakanties in Frankrijk. Bij het inrichten van het terrein zal er veel aandacht zijn voor het versterken van de biodiversiteit rondom het kampeerveld, het wordt een plek voor kampeerder met een voorliefde voor de Wadden, de natuur in het algemeen en landschap.

Voetbal Vereniging Nieuweschans is eigenaar van het terrein en samen met Dorpsbelangen Bad Nieuweschans de trekkers van het project. Samen met andere verenigingen en organisaties zetten zij hun schouders er onder. Voor de deelnemende sportverenigingen zorgt het project onder andere voor extra inkomsten uit een deel van hun sportcomplex dat nu niet wordt gebruikt, dat is van belang voor het voortbestaan van de verenigingen.


Dit project heeft een bijdrage ontvangen vanuit het Impulsloket, onderdeel van het programma bewonersinitiatieven.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?