Coaching

Overbrugbanen

Oost-Groningers zonder werk begeleiden naar een reguliere baan.

Ondanks de grote vraag naar werknemers zijn er in Oost-Groningen ongeveer 4000 mensen die geen baan hebben. Zij willen wel graag aan het werk maar door verschillende oorzaken, zoals persoonlijke omstandigheden of beperkingen, lukt het hen zelf niet. Dit project helpt tot en met 2027 180 van de 4000 mensen op weg naar een baan.

Tijdelijke baan

Een overbrugbaan is een echte baan die maximaal achttien maanden duurt. In deze periode beginnen de 180 werkzoekenden in vijf gemeenten (Oldambt, Pekela, Westerwolde, Stadskanaal en Veendam) met werken bij Afeer of Wedeka. Dit zijn de sociaal ontwikkelbedrijven in Oost-Groningen. Zij helpen mensen die zelf niet of moeilijk aan een baan kunnen komen. De medewerker gaat aan de slag met werk wat bij hem of haar past en krijgt daarnaast jobcoaching aangevuld met cursussen en trainingen. Een dagelijkse structuur, salaris, collega’s, een positiever zelfbeeld en een nieuw netwerk: onderdelen die ervoor zorgen dat medewerkers weer werk-fit worden. Zodat zij na de overbrugbaan door kunnen met een reguliere baan. Het project volgt de medewerkers en hun ontwikkeling. Ondertussen is er contact met werkgevers bij wie de uiteindelijke plaatsing op een reguliere baan plaatsvindt.


Contactpersoon project
Dit project maakt deel uit van provinciaal programma:

Het provinciaal programma draagt bij aan projecten die vaak gemeentegrens overstijgend zijn, maatschappelijke thema’s waar vaak een provinciale aanpak voor nodig is.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Aanvrager
Provincie Groningen
Bijdrage aan ambities
Partners
Arbeidsmarktregio Groningen, De GR Wedeka
Projectbudget
€ 823.678
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 411.839