Fotografie: Stella Dekker Fotografie

Kwaliteitsimpuls haventerreinen en vaarrecreatie

De aanleg en verbetering van diverse (historische) haventerreinen op verschillende plekken in de gemeente.

Varen, vissen, zwemmen, schaatsen… het is straks weer mogelijk in verschillende haventjes in de gemeente Eemsdelta. Het project ‘Kwaliteitsimpuls haventerreinen en vaarrecreatie’ bestaat namelijk uit de aanleg en verbetering van diverse (historische) haventerreinen op verschillende plekken in de gemeente. Denk bijvoorbeeld aan de aanleg van kades, aanlegsteigers en aanmeervoorzieningen en aan het aanplanten van groen. Dat laatste draagt ook bij aan de biodiversiteit.

Plek om te ontmoeten

Door dit project krijgen de haventerreinen, het toerisme én de vaarrecreatie een flinke impuls. En dat zorgt weer voor verbetering van de leefbaarheid in diverse dorpen. Het prachtige Groninger landschap kan nog beter worden beleefd. De haventerreinen worden nog meer een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, wat weer positief is voor de sociale cohesie.


Dit project maakt deel uit van lokaal programma:

De gemeenten in het aardbevingsgebied zijn samen met hun inwoners aan de slag gegaan om invulling te geven aan een lokaal programma dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Aanvrager
Gemeente Eemsdelta
Bijdrage aan ambities
Partners
Stichting Dorpsbelangen Middelstum, Historische vereniging Middelstum, Vereniging Dorpsbelangen Zeerijp, Dorpsbelangen Garsthuizen, Dorpsbelangen ‘t Zandt, Waterschap Noorderzijlvest, Watersportverenigingen Gemeente Eemsdelta
Projectbudget
€ 1.180.960
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 1.180.960
Projectnieuws