Sportcomplex Spijk

Sportcomplex Oldencate Spijk

Het bouwen van een nieuwe sportaccommodatie in Spijk.

In het dorp Spijk staat een verouderd sportcomplex, bestaande uit een kantine, kleedkamers en een gymzaal. Onderdelen die alle drie niet meer aan de eisen van deze tijd voldoen én bouwkundige versterking nodig hebben.

De oude accommodaties worden vervangen door een compleet nieuw sportcomplex. De bouw is eind 2022 gestart. Nieuw, aardbevingsbestendig, multifunctioneel, met lagere exploitatielasten en energiezuinig. De kleedruimtes zijn voor binnen en buitensport te gebruiken. De gymzaal en andere voorzieningen worden zo gebouwd dat ze weer voldoen aan de eisen van het onderwijs en de voetbalbond.

Vanzelfsprekend is duurzaamheid een belangrijk aspect. Dat betekent: gasvrij bouwen en het toepassen van duurzame materialen, goede isolatie en in de toekomst mogelijk zonnepanelen. Een mooie toevoeging zijn de nestkasten voor verschillende soorten vogels en ruimte voor vleermuizen.

De nieuwe sportaccommodatie nodigt uit om te sporten, te bewegen. Samen te komen en fit te blijven. En natuurlijk om na te genieten met een hapje en drankje. Een plek waar iedereen, jong én oud, welkom is.

Om te vieren dat de bouw is gestart hebben wethouder Jan Menninga, locatiedirecteur van kindcentrum ’t Maar en bestuursleden van voetbalvereniging Poolster en volleybalvereniging Poolster 29 november 2022 één van de heipalen geslagen.


Dit project maakt deel uit van lokaal programma:

De gemeenten in het aardbevingsgebied zijn samen met hun inwoners aan de slag gegaan om invulling te geven aan een lokaal programma dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Aanvrager
Gemeente Eemsdelta
Bijdrage aan ambities
Partners
Voetbalvereniging Poolster, Volleybalvereniging Poolster, Stichting Christelijk Primair Onderwijs Noordkwartier, Schietvereniging Eemsdollard, Tennisvereniging Oldencate
Projectbudget
€ 3.100.000
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 1.600.000