In het dorp Spijk staat een verouderd sportcomplex, bestaande uit een kantine, kleedkamers en een gymzaal. Onderdelen die alle drie niet meer aan de eisen van deze tijd voldoen én bouwkundige versterking nodig hebben.

Gemeente Eemsdelta wil de oude accommodaties vervangen door een compleet nieuw sportcomplex. Nieuw, aardbevingsbestendig, multifunctioneel, met lagere exploitatielasten en energiezuinig. De kleedruimtes zijn voor binnen en buitensport te gebruiken. De gymzaal en andere voorzieningen worden zo gebouwd dat ze weer voldoen aan de eisen van het onderwijs en de voetbalbond.

Vanzelfsprekend is duurzaamheid een belangrijk aspect. Dat betekent: gasvrij bouwen en het toepassen van duurzame materialen, goede isolatie en in de toekomst mogelijk zonnepanelen. Een mooie toevoeging zijn de nestkasten voor verschillende soorten vogels en ruimte voor vleermuizen.

De nieuwe sportaccommodatie nodigt uit om te sporten, te bewegen. Samen te komen en fit te blijven. En natuurlijk om na te genieten met een hapje en drankje. Een plek waar iedereen, jong én oud, welkom is.