Wethouder Bé Schollema bij de deur van de duurzame demowoning in Middelds
Fotografie: Jan Pitt

Demowoning Duurzaamheid met energieloket

Een duurzame demowoning in Middelstum die beschikbaar is als energieloket waar inwoners terrecht kunnen met vragen.

De gemeente Eemsdelta maakt een duurzame demowoning in het dorp Middelstum. Het pand aan de Heerestraat wordt verduurzaamd en aardgasvrij gemaakt. In de woning kunnen inwoners inspiratie opdoen om hun eigen woning aan te pakken.

De demowoning is beschikbaar als energieloket, een soort informatiecentrum over energie en duurzaamheid. Inwoners kunnen hier onder andere terecht met hun vragen over financiële regelingen en duurzame bouw- en isolatiematerialen. Tijdens de openingsuren is er een energieadviseur aanwezig die bezoekers informeert, enthousiasmeert en adviseert.

De gemeente Eemsdelta wil in 2020 onafhankelijk zijn van fossiele energie zoals steenkool en aardgas. Om dit mogelijk te maken zijn goede voorbeelden nodig. Met de demowoning laat de gemeente Eemsdelta zien wat er mogelijk is bij het verduurzamen van woningen, waardoor woningeigenaren minder energie verbruiken.


Dit project maakt deel uit van lokaal programma:

De gemeenten in het aardbevingsgebied zijn samen met hun inwoners aan de slag gegaan om invulling te geven aan een lokaal programma dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Aanvrager
Gemeente Eemsdelta
Bijdrage aan ambities
Partners
Demowoning Duurzaamheid met energieloket
Projectbudget
€ 1.065.000
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 189.400