Direct naar hoofdinhoud
Decoratieve afbeelding van twee kinderfietsjes in Loppersum met een bord van een winkel ernaast

Recreatie en toerisme aanpak

Promotie op het gebied van recreatie en toerisme in Eemsdelta en het onderwijs koppelen aan het ondernemerschap in deze sector.

De gemeente Eemsdelta zet met het project ‘Recreatie en toerisme aanpak’ in op de promotie van het gebied. Maar ook op toeristisch ondernemerschap en het opleiden van jongeren op het mbo.

Kansen voor duurzaam toerisme
De krimp van de agrarische sector en industrie leidt tot groei van werk in andere sectoren waaronder vrijetijdseconomie. Recente natuurontwikkelingen bieden kansen voor duurzaam toerisme. De gemeente zet dan ook in op groei van banen in deze sector zodat jongeren in het gebied kunnen blijven wonen en werken. Eemsdelta richt zich op onderwijs (met name mbo) om deze sterker te koppelen aan het ondernemerschap in de toeristische sector.

Sterkere vindbaarheid
Met goede promotie zet de gemeente in op een sterkere vindbaarheid en komen er meer bezoekers in Eemsdelta. Zij besteden op hun beurt meer besteden in de regio. Als de bezoekersaantallen toenemen en de toeristische ondernemers hun omzet zien stijgen dan komt er een groei in nieuw ondernemerschap. Naast extra bedrijvigheid, omzet en werkgelegenheid zorgen meer bezoekers er ook voor dat lokale voorzieningen in stand gehouden kunnen worden. Hier kunnen de bewoners van Eemsdelta ook weer van profiteren.


Dit project maakt deel uit van het lokaal programma:

De gemeenten in het aardbevingsgebied zijn samen met hun inwoners aan de slag gegaan om invulling te geven aan een lokaal programma dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Thema
Jaartal van goedkeuring
2021
Aanvrager
Gemeente Eemsdelta
Partners
Stichting Top van Groningen, (Toeristische) ondernemers Eemsdelta
Projectbudget
€ 1.599.638
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 1.179.638
Projectnieuws

Meer projecten van het lokaal programma: