Direct naar hoofdinhoud
Sfeerbeeld van biljartende mensen, een activiteit dat veel gebeurd in dorpshuizen.

Bijdrage Dorpshuizen

Een bijdrage aan vier dorpshuizen in gemeente Eemsdelta voor vernieuwingswensen, het koppelen van activiteiten en modernisering.

De inwoners van de gemeente Eemsdelta hebben een sterke behoefte aan een centrale ontmoetingsplek in hun dorp. Ieder dorp heeft een dorpshuis waar voor verschillende activiteiten gebruik van wordt gemaakt. Een deel van de dorpshuizen kwam eerder in aanmerking gekomen voor het project ‘Koppelkansen Dorpshuizen‘ waarbij de versterkingsopgave werd gekoppeld aan de verbetering van de faciliteiten van het dorpshuis. De dorshuizen die nog niet zo ver waren willen wel in de toekomst gebruik willen maken van de mogelijkheid hun dorpshuis te verbeteren. Met dit project wordt aan vier dorpshuizen een bijdrage (tot een maximum van €75.000,-) beschikbaar gesteld. Deze bijdrage is voor vernieuwingswensen, het koppelen van activiteiten en voor moderniseren. Zo kunnen de dorpen hun dorpshuis behouden en blijft een plek voor ontmoeting, leren en ontspannen in de dorpen bestaan.


Dit project maakt deel uit van het lokaal programma:

De gemeenten in het aardbevingsgebied zijn samen met hun inwoners aan de slag gegaan om invulling te geven aan een lokaal programma dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Thema
Jaartal van goedkeuring
2020
Aanvrager
Gemeente Eemsdelta
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 275.000

Meer projecten van het lokaal programma: