Terug naar projectenoverzicht

Hoogholtje Maarhuizen

Projectinformatie *
Status: In uitvoering Aanvrager: Gemeente Het Hogeland Locatie: Maarhuizen Bijdrage: € 125.000,- excl. btw Thema: Leefbaarheid * We zijn druk bezig met het aanvullen en uitbreiden van projectinformatie.

Met het realiseren van een voetgangersbrug (hoogholtje) over het Mensingeweersterloopdiep bij Maarhuizen ontstaan extra wandelmogelijkheden met ommetjes rondom Mensingeweer en Winsum. Ook kan de route van het Pieterpad en het Wad- en Wierdenpad over de wierde Maarhuizen worden verlegd.

Het hoogholtje is een mooie stap in het verbeteren van de toegankelijkheid en beleefbaarheid van dit eeuwenoude landschap. Het is onderdeel van een totaalplan om de wierde aantrekkelijker te maken en een verbinding te leggen met het buurdorp Mensingeweer. Maarhuizen is onderdeel van een knooppunt van fiets- wandel- en vaarroutes. Het Pieterpad en het Wad- en Wierdenpad zijn voorbeelden hiervan. Het verleggen van de route van het Pieterpad over de wierde Maarhuizen hangt af van de realisatie van het hoogholtje.

Staatsbosbeheer zet zich in voor waardevolle locaties in Noord-Groningen. Deze plannen richten zich op de ontwikkeling van de historische en landschappelijke waarden van de wierde en de monumentale boerderij Enne Jans Heerd. Hiermee wordt een belangrijk cultureel-historisch icoon behouden en krijgt het gebied een maatschappelijke en publieke functie.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?