Centrumplan Leens

Met het project Centrumplan Leens gaat de gemeente Het Hogeland samen met de Regiegroep Leens aan de slag met het verbeteren van het centrum.

De kern van het dorp Leens speelt een belangrijke rol in de regio. Omliggende dorpen zoals Ulrum, Lauwersoog, Zoutkamp en omgeving zijn voor dagelijkse boodschappen en andere voorzieningen voor een groot deel gericht op Leens.

Samen aan de slag

Met het project Centrumplan Leens gaat de gemeente Het Hogeland samen met de Regiegroep Leens (een vertegenwoordiging van inwoners, verenigingen en ondernemers) aan de slag met het verbeteren van het centrum. Denk daarbij aan het bij elkaar brengen van winkels, nieuwe invullingen voor verlaten winkelpanden en het aanpakken van de openbare ruimte.

Ook in andere plaatsen in gemeente Het Hogeland wordt gewerkt aan centrumplannen.


In februari 2022 gingen we ‘On Tour’ in gemeente Het Hogeland. We bezochten Winsum en Uithuizen en keken hoe het ervoor stond met de centrumplannen.


Contactpersoon project
Dit project maakt deel uit van lokaal programma:

De gemeenten in het aardbevingsgebied zijn samen met hun inwoners aan de slag gegaan om invulling te geven aan een lokaal programma dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Aanvrager
Gemeente Het Hogeland
Bijdrage aan ambities
Partners
Vereniging Dorpsbelangen Leens, Samenwerkende verenigingen Leens, Ondernemersvereniging Het Hogeland-West, Regiegroep Leens
Projectbudget
€ 3.272.492
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 1.583.992
Projectnieuws