Direct naar hoofdinhoud
Decoratieve afbeelding van iemand die in rekken met kleding kijkt

Centrumplan Leens

Met het project Centrumplan Leens gaat de gemeente Het Hogeland samen met de Regiegroep Leens aan de slag met het verbeteren van het centrum.

De kern van het dorp Leens speelt een belangrijke rol in de regio. Omliggende dorpen zoals Ulrum, Lauwersoog, Zoutkamp en omgeving zijn voor dagelijkse boodschappen en andere voorzieningen voor een groot deel gericht op Leens.

Samen aan de slag
Met het project Centrumplan Leens gaat de gemeente Het Hogeland samen met de Regiegroep Leens (een vertegenwoordiging van inwoners, verenigingen en ondernemers) aan de slag met het verbeteren van het centrum. Denk daarbij aan het bij elkaar brengen van winkels, nieuwe invullingen voor verlaten winkelpanden en het aanpakken van de openbare ruimte.


Dit project maakt deel uit van het lokaal programma:

De gemeenten in het aardbevingsgebied zijn samen met hun inwoners aan de slag gegaan om invulling te geven aan een lokaal programma dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Thema
Jaartal van goedkeuring
2021
Aanvrager
Gemeente Het Hogeland
Partners
Vereniging Dorpsbelangen Leens, Samenwerkende verenigingen Leens, Ondernemersvereniging Het Hogeland-West, Regiegroep Leens
Projectbudget
€ 3.272.492
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 1.583.991
Projectnieuws

Meer projecten van het lokaal programma: