Direct naar hoofdinhoud

Enne Jans Heerd

Herbestemming van de monumentale boerderij en de omliggende wierde Maarhuizen tot een openbare plek voor cultuur- en natuurbeleving.

De Enne Jans Heerd is een monumentale boerderij op de eeuwenoude wierde Maarhuizen en een historisch baken op het Groninger Hogeland. De wierde Maarhuizen is een plek van grote betekenis voor bewoners en bezoekers van het Hogeland. Een plek om te rusten, een plek vol mooie doorkijkjes, een plek waar de historie leeft. Het is een plek waar veel mensen betekenis aan hechten, waar ze trots op zijn en waar ze hun identiteit aan ontlenen. Een typisch Groningse plek die een nieuwe bestemming verdient.

Openbare plek voor cultuur- en natuurbeleving
Stichting Enne Jans Heerd gaat samen met partner Staatsbosbeheer en de omliggende wierde Maarhuizen herbestemmen tot een publieke plek voor cultuur -en natuurbeleving. Denk daarbij aan een podium voor kunst en cultuur en ruimte voor onderwijsinstellingen om les te geven. Aan de eeuwenoude geschiedenis van de wierde Maarhuizen en de boerderij Enne Jans Heerd wordt een nieuw hoofdstuk toegevoegd gericht op drie onderdelen:

  • Groningse parel: landschap, erfgoed en natuurbeleving
  • Podium voor kunst en cultuur: maken, uitvoeren en beleven
  • Buitenlokaal: onderwijs en educatie


Dit project maakt deel uit van het lokaal programma:

De gemeenten in het aardbevingsgebied zijn samen met hun inwoners aan de slag gegaan om invulling te geven aan een lokaal programma dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Thema's
Jaartal van goedkeuring
2021
Aanvrager
Gemeente Het Hogeland
Partners
Staatsbosbeheer
Projectbudget
€ 3.760.436
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 1.612.500
Projectnieuws

Meer projecten van het lokaal programma: