Sfeerfoto van een lamp die op het groene gras ligt.

Energy Challenge

De stichting Energy Challenges heeft met de campagne ‘Energy Challenges voor Studenten’ een bewustwordingscampagne opgezet om het energieverbruik van studenten te verlagen en een bijdrage te leveren aan de doelstellingen van de stad Groningen. Studenten vormen met 25% van de inwoners van de stad Groningen een belangrijke doelgroep voor de energietransitie. Naast de studenten zelf…

De stichting Energy Challenges heeft met de campagne ‘Energy Challenges voor Studenten’ een bewustwordingscampagne opgezet om het energieverbruik van studenten te verlagen en een bijdrage te leveren aan de doelstellingen van de stad Groningen. Studenten vormen met 25% van de inwoners van de stad Groningen een belangrijke doelgroep voor de energietransitie. Naast de studenten zelf is het belangrijk om de huiseigenaren van de studentenhuisvesting te betrekken bij het verminderen van het energieverbruik, door bijvoorbeeld het plaatsen van slimme meters.

Met de challenge worden studenten uitgedaagd om op een speelse en competitieve manier na te denken over het besparen van elektriciteit en gas. Dit wordt ondersteunt door een kick-off, pub quiz en een finale. Hiervoor zijn verschillende scholen en schoolverenigingen benaderd. Ook huiseigenaren worden gestimuleerd om technische maatregelen te nemen zoals isolatie of een andere manier van verwarmen.

Dit project draagt bij aan het verminderen van gas- en energieverbruik onder studenten. Het is van belang dat studentenhuizen in eerste instantie minder aardgas gaan gebruiken en vervolgens van het aardgas afgaan door het bewustzijn te vergroten van studenten en huiseigenaren. Dit draagt bij aan Groningen Aardgasvrij in 2035.


Meer informatie

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Status
Aanvrager
Stichting Energy Challenges
Bijdrage aan ambities
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 39.000