Garnwerd aan Zee
Fotografie: Wilco van der Laan

Gastvrij Middag-Humsterland

Toerisme en recreatie in het nationaal landschap van de provincie Groningen aanpakken.

Ten noordwesten van de stad Groningen ligt Het Middag-Humsterland: een ongerept boerenland en het oudste cultuurlandschap van Nederland. Het bijzondere gebied, met zijn lieflijke dorpjes zoals Garnwerd, Feerwerd, Ezinge, Niehove en Oostum kent veel monumenten en kleinschalige recreatie mogelijkheden. Steeds meer bezoekers en geïnteresseerden ontdekken dit gebied.

Toerisme en recreatie

En ondanks dat Het Middag-Humsterland niet geschikt is voor massatoerisme, zijn bezoekers er van harte welkom. Om het karakter van het gebied te behouden is het belangrijk om het toerisme en recreatie in het gebied zorgvuldig aan te pakken. Het project Gastvrij Middag-Humsterland houdt zich hiermee bezig. Met als belangrijkste doel om recreatie en toerisme te verbinden met de leefbaarheid, biodiversiteit en economische stimulatie in het gebied.

Van extra parkeerplekken, tot het aanleggen van meer groen, wegbewijzeringsborden, marketingcampagnes en het aanleggen van bruggetjes om de dorpen beter bereikbaar te maken: op allerlei vlakken wordt er binnen het project gestuurd om een bezoek aan het nationaal landschap te verbeteren. Met aandacht voor het landschap, de leefbaarheid en beleefbaarheid van Het Middag-Humsterland.


Dit project maakt deel uit van lokaal programma:

De gemeenten in het aardbevingsgebied zijn samen met hun inwoners aan de slag gegaan om invulling te geven aan een lokaal programma dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Aanvrager
Gemeente Westerkwartier
Bijdrage aan ambities
Partners
TenneT, Landschapsbeheer, Gebiedsraad Middag-Humsterland, Dorpsvereniging Ezinge, Dorpsvereniging Feerwerd, Dorpsvereniging Garnwerd, Stichting Groninger Kerken, Museum Wierdenland, Dorpsvereniging Niehove, Toukomstproject De Landschapswerkplaats, Werkgroep Bebording, Regiomarketing Westerkwartier i.o.
Projectbudget
€ 1.784.100
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 1.025.600
Projectnieuws

Meer projecten van gemeente Westerkwartier: