Direct naar hoofdinhoud
Proef zelfrijdend busje - Route Sappemeer

Proef zelfrijdende shuttle

Een proef met een zelfrijdende shuttle in Sappemeer om inzichten te krijgen hoe autonoom vervoer ook toegepast kan worden in een iets drukkere verkeersomgeving.

Vanaf begin 2020 willen de provincie Groningen en diverse andere partijen, in overleg met de gemeente Midden-Groningen, ruim een half jaar een zelfrijdende shuttle laten rijden op een route in Sappemeer. Deze nieuwe proef is een onderdeel van het totale programma autonoom vervoer in Groningen. Autonoom vervoer draagt in de toekomst bij aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van dunbevolkte gebieden en uiteindelijk ook in stedelijke gebieden.

Nieuwe inzichten voor een drukkere verkeersomgeving
Deze proef levert nieuwe inzichten op over hoe autonoom vervoer in de praktijk toegepast kan worden in een iets drukkere verkeersomgeving en is daarmee een volgende stap in de ontwikkeling van autonoom vervoer in Groningen.


Dit project maakt deel uit van het provinciaal programma:

Het provinciaal programma draagt bij aan projecten die vaak gemeentegrens overstijgend zijn, maatschappelijke thema’s waar vaak een provinciale aanpak voor nodig is.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Thema
Jaartal van goedkeuring
2019
Aanvrager
Provincie Groningen
Partners
De gemeente Midden Groningen, de RDW, Autonoom Vervoer Noord Nederland, het MIC Groningen, de Shuttle leverancier, Horus, Arriva of Qbuzz, Green Dino
Projectbudget
€ 500.000
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 292.000

Meer projecten van het provinciaal programma: