Logo van EnergieCoach Loppersum

Energiecoaches gemeente Eemsdelta

Een coach die inwoners van gemeente Eemsdelta tips geeft om energie te besparen.

Vanaf maart 2020 start de gemeente Eemsdelta met een proef met een EnergieCoach. Deze coach geeft inwoners tips om energie te besparen. De energiecoaces begeleiden de deelnemers door ze bijvoorbeeld thuis te bezoeken en tips te geven over kleine aanpassingen in huis.

Het doel van de energiecoach is om inwoners te helpen met energiezuiniger wonen en kosten te besparen. Alle deelnemers krijgen een pakket met daarin ledlampen, tochtstrips en andere producten om het energieverbruik te verminderen. Verduurzaming is vooral in deze omgeving een belangrijk onderwerp. In het aardbevingsgebied is de bereidheid om aan de slag te gaan met energietransitie groot. Er is echter wel vraag naar stimulans, uitleg en goede voorbeelden. Energiecoaches gaan hier een belangrijke rol in spelen.

De energiecoach wordt onder andere ingezet voor inwoners met een smalle beurs, om zo de energielasten voor deze inwoners omlaag te krijgen en financiële problemen op preventieve wijze te voorkomen. Daarnaast wordt onderzocht hoe energiecoaches voor andere doelgroepen ingezet kunnen worden.

Dit project gaat hand in hand samen met het project: Demowoning Duurzaamheid met energieloket.


Contactpersoon project
Meer informatie
Dit project maakt deel uit van lokaal programma:

De gemeenten in het aardbevingsgebied zijn samen met hun inwoners aan de slag gegaan om invulling te geven aan een lokaal programma dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Status
Aanvrager
Gemeente Eemsdelta
Bijdrage aan ambities
Partners
Lokale energie- en zorgcoöperaties, buurtkrachtteams, dorpsbelangenbesturen
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 121.000