Direct naar hoofdinhoud

Kunstgrasvelden Stedum, Middelstum en Loppersum

Het verduurzamen en aantrekkelijk houden van voetbal in Stedum, Middelstum en Loppersum door drie trainingsfaciliteiten te voorzien van kunstgras.

Sport speelt een centrale rol in het leefbaar en aantrekkelijk houden van de dorpen. Daarnaast is vooral voetbal een belangrijke voorziening om jeugd te binden aan het dorp. Dat vraagt om goede accommodaties. Om het ledenaantal te behouden of te laten groeien is vooral een goede trainingsfaciliteit noodzakelijk. Op de voetbalcomplexen is nu een beperkte trainingsfaciliteit van natuurgras. Deze velden zitten aan de grens van hun capaciteit en speelbelasting. De voetbalverenigingen hebben de wens dat hun trainingsfaciliteit wordt omgevormd naar een duurzame voorziening, waarmee meer leden aangetrokken kunnen worden. De drie trainingsfaciliteiten worden voorzien van kunstgras.


Dit project maakt deel uit van het lokaal programma:

De gemeenten in het aardbevingsgebied zijn samen met hun inwoners aan de slag gegaan om invulling te geven aan een lokaal programma dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Thema
Jaartal van goedkeuring
2019
Aanvrager
Gemeente Eemsdelta
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 1.045.000

Meer projecten van het lokaal programma: