JongGOUD Eemsdelta

Het creëren van een kindvriendelijke gemeente Eemsdelta

Opgroeien in een veilige omgeving waarin elk kind gelijke kansen krijgt. Dát is waar JongGOUD Eemsdelta voor staat! Maar liefst veertien procent van de inwoners van gemeente Eemsdelta is veertien jaar of jonger. Dit zijn kinderen die opgroeien, naar school gaan, spelen, sporten en als dat nodig is zorg en hulp ontvangen. Met JongGOUD zet gemeente Eemsdelta zich in voor een kindvriendelijke gemeente. Dit concept sluit aan bij het Child Friendly Cities Initiative van UNICEF. Het basisprincipe is om niet vóór, maar mét kinderen te werken.

Kinderen hebben net als volwassenen ideeën en wensen. JongGOUD Eemsdelta geeft kinderen en jongeren een stem. Dat doet JongGOUD samen met alle kinderen en jongeren in de gemeente, maar ook met ouders, onderwijzers, beleidsmakers, ondernemers, jongerenwerkers en nog vele anderen. Iedereen die zich wil inzetten voor een kindvriendelijke gemeente, kan een steentje bijdragen. Zo zorgen ze samen voor een kansrijke toekomst voor alle kinderen in de gemeente.


Dit project maakt deel uit van lokaal programma:

De gemeenten in het aardbevingsgebied zijn samen met hun inwoners aan de slag gegaan om invulling te geven aan een lokaal programma dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Aanvrager
Gemeente Eemsdelta
Bijdrage aan ambities
Partners
Biblionet, Cadanz Welzijn, IVAK, Vereniging Kansrijke Groningers, Marketing Stad Appingedam
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 282.000
Projectnieuws