Direct naar hoofdinhoud
Plattegrond van de gebiedsontwikkeling in Delfzijl Centrum Zuidoost

Gebiedsontwikkeling Delfzijl Centrum Zuidoost – Fase 2: Wonen met een plus

Met gebiedsontwikkeling een gebied creëren waar mensen graag zijn, met een fijne woonomgeving, meer groen, veiligheid en een aantrekkelijk winkelgebied.

De gemeente Eemsdelta wil zich met het project ‘Gebiedsontwikkeling Delfzijl Centrum Zuidoost’ een gebied creëren waar mensen graag zijn, met een fijne woonomgeving, meer groen, veiligheid en een aantrekkelijk winkelgebied. Het project bestaat uit verschillende fases, het project ‘Molenberg’ is ook een onderdeel van de gebiedsontwikkeling.

Samen met inwoners
De ingreep in het hart van Centrum Zuidoost heeft effect op de hele omgeving. Daarom is de gemeente samen met de inwoners aan de gang gegaan met de gebiedsagenda. Het draagvlak voor een nieuw cultureel centrum en een andere aankleding van de directe omgeving is groot. Het geeft het centrum weer een hart en zorgt voor reuring.

Compacter en aantrekkelijker
Het centrum van Delfzijl moet compacter en aantrekkelijker worden, dit gaat de gemeente doen door Centrum Zuidoost aan te pakken. Fase twee is gericht op nieuwe woningen en het verplaatsen van winkels. Dit is nodig omdat een aantal straten het in Delfzijl zwaar hebben en om verdere leegstand tegen te gaan. Er worden 65 huurappartementen gebouwd, welke bevingsbestendig, gasloos en energiezuinig zijn. De appartementen in het complex ‘Wonen met een Plus’ bevinden zich boven de supermarkt en andere voorzieningen, midden in het centrum van Delfzijl.


Dit project maakt deel uit van gemeente Eemsdelta:

Samen de schouders eronder

  • Projecten die bijdragen aan de toekomst van Groningen
  • Waarmee gemeenten en inwoners samen aan de slag gaan
  • Bijvoorbeeld dorps- en wijkvernieuwing 

Dit project maakt deel uit van het lokaal programma:

De gemeenten in het aardbevingsgebied zijn samen met hun inwoners aan de slag gegaan om invulling te geven aan een lokaal programma dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Thema's
Aanvrager
Gemeente Eemsdelta
Partners
Acantus, Lidl, Rottinghuis, Van Wijnen
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 3.388.500

Meer projecten van gemeente Eemsdelta: