In 2022 wordt in Appingedam, als onderdeel van Stadsvisie Appingedam, Campus Eemsdelta opgeleverd. Een scholengemeenschap waar straks alle kinderen (1700) vanuit de regio voortgezet onderwijs krijgen; van praktijkonderwijs tot vmbo tot havo/vwo en mbo.

24/7 ontwikkelen en ontplooien

Na schooltijd kunnen scholieren sporten, gamen en of cultuur beleven in en rondom de scholen. Volwassenen zijn daarbij straks ook van harte welkom. Er wordt een 24/7 gebied gecreëerd waar jongeren en andere inwoners van Eemsdelta volop de gelegenheid krijgen om zich te ontplooien, talenten te ontwikkelen en kennis te maken met de arbeidsmarkt van de toekomst. Regionale bedrijven krijgen de kans zich te presenteren.

Festival om in contact te komen

Om jongeren, bewoners uit de omgeving, bedrijven en het onderwijs met elkaar in contact te brengen, organiseert Stichting Voortgezet Onderwijs Eemsdelta in het schooljaar 2022 – 2023, als de campus opengaat, twee festivals. Deze festivals bestaan uit verschillende activiteiten en projecten van en vóór Damsters, Zijlsters en Lopsters in en om de campus.

Naast vermaak levert de programmering:

  • een bijdrage aan integratie en cohesie binnen de nieuwe scholengemeenschap;
  • kennismaking met arbeidsmarkt van de toekomst (recycling, waterstof, dataverkeer, zorg);
  • een bijdrage aan talentontwikkeling en zelfontplooiing;
  • een broedplaats voor innovatie;
  • een bijdrage aan zichtbaarheid van het regionale bedrijfsleven;
  • trots! Gelegenheid om alles wat je kunt, maakt of doet op een podium te zetten.