Direct naar hoofdinhoud
Terug naar projectenoverzicht

Programma jeugd, onderwijs en leefbaarheid

Projectinformatie

Status:
In uitvoering
Aanvrager:
Gemeente Loppersum
Bijdrage:
€ 630.000,- excl. btw
Programma:
Lokaal programma
Thema:

De gemeente Loppersum wil ervoor zorgen dat alle jongeren in de gemeente genoeg mogelijkheden hebben om zich te ontwikkelen. Het programma zet daarom in op voorzieningen en activiteiten die gericht zijn op talentontwikkeling, jeugdparticipatie en gezond opgroeien. Jongeren ontdekken hierdoor wat ze wel en niet willen én leren voor zichzelf opkomen. Ook zorgen de voorzieningen op lange termijn voor lichamelijke gezondheid en tevreden zijn met je leven. Het beroep op eventuele jeugdhulp kan hierdoor verminderen.

Door te richten op talentontwikkeling, biedt de gemeente de jeugd kansen en wordt de aantrekkelijkheid van de regio verhoogd. Ook worden jongeren uitgedaagd om mee te praten over hun eigen leefomgeving. Hiermee krijgen ze de kans om mee te denken en leren ze om hun stem te gebruiken in besluitvormingsprocessen.

De Bazenfabriek
Het project ‘Bazenfabriek‘ is onderdeel van het programma. De Bazenfabriek wordt een ontdek- en ontmoetingsplek vóór en dóór jongeren. Een plek waar jongeren samenkomen, waar toffe dingen gebeuren en waar jongeren nieuwe dingen ontdekken. Jongeren tussen de 10 en 25 jaar uit de gemeente Loppersum mogen meedenken over het ontwikkelen en realiseren van deze plek.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?