Groen licht voor nieuwe projecten van én voor Groningers
Twee Toukomstprojecten zijn vorige week goedgekeurd door ons bestuur. Verder is er groen licht voor drie andere projecten. In totaal is er ruim 10 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Twee Toukomstprojecten zijn vorige week goedgekeurd door ons bestuur. Verder is er groen licht voor drie andere projecten. In totaal is er ruim 10 miljoen euro beschikbaar gesteld.
Lekker, duurzaam en geproduceerd door Groningse bedrijven. Dat is de Waddenburger. Een gezonde snack op basis van algen. Initiatiefnemer Monique Schoondorp: “Met de bijdrage van Toukomst kan ik de burger verder ontwikkelen.”
Afgelopen maand trok ze met haar camera de provincie in. Met de videoreeks ‘On Tour’ laat communicatiemedewerker Sandra Dijkstra de mensen en dromen achter de projecten zien.
Waarom is het vak filosofie eigenlijk alleen beschikbaar voor havo- en vwo-scholieren? Het is toch voor ieder kind belangrijk om kritisch te durven denken en een eigen mening te kunnen vormen? Vanuit die gedachte ontwikkelde Eva-Anne het Toukomstproject ‘Filosofie op het vmbo’.
Je eigen schilderij maken, een verhaal schrijven, dansen of muziek maken; creativiteit draagt bij aan je eigen welzijn. Met ‘Arts in Health Groningen’ brengen initiatiefnemers Kirsten Krans en Ferdinand Lewis kunst en creativiteit naar ziekenhuizen en andere zorginstellingen in Groningen.
Een digitale ladekast met gratis informatie over de vrijetijdssector in de provincie Groningen: dat is Toukomstproject Touripedia. Een online databank waar toeristen en ondernemers elkaar makkelijk vinden en daar beiden van profiteren.
De inzet van het Toukomstpanel was gedurfd, maar heeft succesvol uitgepakt. Het Toukomstpanel, gevormd door twintig Groningers, heeft daadwerkelijk de keuzes gemaakt welke projecten we gaan ondersteunen en niet de politiek of ons bestuur.
Meer kruidenrijk grasland betekent meer weidevogels, zoals grutto’s. En dat is precies het doel van het Toukomstproject ‘Op weg naar een kruidenrijke Toukomst voor weidevogels’. Een interview met Liesbeth Haan.
Bel je naar Nationaal Programma Groningen, dan is de kans groot dat je Hetty Dermois aan de lijn krijgt. Als managementassistent van het programma houdt Hetty zich nu bezig met plannen, organiseren, regelen. Ze is de ondersteunende factor in ons team.
Met de subsidie uit het provinciaal programma stellen de projectpartners een breed opleidingsprogramma samen op het gebied van waterstof. Het gaat om opleidingen, trainingen, traineeships en stageplekken op mbo-, hbo-, wo- en professioneel niveau.
Van innovatie en ondernemerschap tot de directe leefomgeving van inwoners. Ons bestuur stelt ruim vijf miljoen euro beschikbaar voor vijf projecten van de provincie Groningen en de gemeenten Het Hogeland en Eemsdelta.
Een politieagent in de klas. Met een advocaat naar de rechtbank. Een krant maken met een journalist. Een kleine greep uit wat leerlingen van groep 7 en 8 in de provincie Groningen te wachten staat als hun school meedoet aan het project ‘Nu leren wat later is’.