De eerste Toukomstmiddag brengt projecten samen

Op 5 september organiseerden we speciaal voor de initiatiefnemers van alle Toukomstprojecten de allereerste Toukomstmiddag. Bezoekers konden elkaar ontmoeten, ontwikkelingen en ervaringen delen én inspiratie opdoen.

Locatie

De middag vond plaats op de vernieuwde locatie Op Maarhuizen van project Enne Jans Heerd. De monumentale boerderij en wierde is met een bijdrage uit het lokaal programma van gemeente Het Hogeland vernieuwd. Er is plek voor landschap, erfgoed, natuurbeleving, kunst, cultuur, onderwijs en educatie. Op Maarhuizen heeft deze zomer de handen ineengeslagen met Toukomstproject Zummerbühne. Jaarlijks strijkt dit project met een nieuwe voorstelling neer op een andere locatie in de provincie. In augustus en september speelden zij de muziektheatervoorstelling Ripperda, op het land achter de boerderij. In de openlucht zorgden de cast, het grootse orkest, muzikale solisten en het 40-koppige koor voor een waar spektakel.

We hebben met z’n allen iets heel moois neergezet. De initiatiefnemers zijn waanzinnig goed bezig!

JOHANNES BOSHUIZEN, PROGRAMMAMANAGER TOUKOMST

Inspireren

Bij het indrukwekkende podium van Ripperda deden programmamanager van Toukomst Johannes Boshuizen, oud-voorzitter van het Toukomstpanel Rob Schuur en directeur van Nationaal Programma Groningen Nienke Baars het welkomstwoord. Daarna vertelde initiatiefnemer Emil Klok over project Zummerbühne.

Vervolgens was het tijd voor inspirerende activiteitenrondes. Bezoekers konden zich van te voren aanmelden voor twee verschillende sessies. Zo was er een sessie communicatie, een workshop fondsenwerving en een sessie van Toukomstproject Roemte over hulp bij (financiering van) huisvesting. Ook gaf Toukomstproject De Landschapswerkplaats een tekensessie. Eigenaar Gijs leidde de bezoekers rond over de prachtige locatie.

Elkaar ontmoeten op de markt

Na de activiteiten verzamelden alle bezoekers zich op de Toukomstmarkt. Hier konden initiatiefnemers elkaar ontmoeten en ervaringen delen. Ieder project presenteerde hun voortgang en toekomstplannen op een poster.

“De middag was heel energiek en inspirerend. Iedereen zocht de verbinding, dat was heel erg gaaf om te merken.”, aldus directeur van Nationaal Programma Groningen Nienke Baars. Geerte Boven, programmamanager van Kansen voor Kinderen, heeft verschillende contacten gelegd op de markt: “We hebben gekeken hoe we de initiatieven kunnen combineren, en in ieder geval de contacten gelegd om dat in de toekomst weer te doen”. Benieuwd naar meer? Bekijk dan onderstaande video.
Lees meer…