Portretfoto van Peter Postma

“Elektrische deelauto’s van DeelSlee zijn snel, gemakkelijk en duurzaam”

Naast vrijwilliger maakt Peter zelf ook veelvuldig gebruik van de DeelSlee. “Ik had altijd een leaseauto van de zaak, maar toen ik werd gediagnostiseerd met de ziekte MS veranderde alles. Naast de fysieke beperkingen belandde ik in de WIA, moest ik mijn leaseauto inleveren en kreeg ik daardoor ook vervoersproblemen. Mijn buurman attendeerde mij toen op de DeelSlee. En nu, meer dan twee jaar later, heb ik al enorm veel ritjes gemaakt.”

Je bent net wat flexibeler dan met de trein: je kunt gaan en staan waar je wilt én wanneer je maar wilt. Via een app kun je de auto reserveren.

Flexibel

Van kortere ritjes naar het revalidatiecentrum in Haren tot reisjes naar vrienden en familieleden door heel het land: Peter huurt deelauto regelmatig. “Je bent net wat flexibeler dan met de trein: je kunt gaan en staan waar je wilt én wanneer je maar wilt. Via een app kun je de auto reserveren, dat kan last-minute, maar ook al een maand van tevoren. Het werkt voor mij ideaal.”

DeelSlee

Proefrit

Alle inwoners van de voormalige gemeente Loppersum kunnen zich aanmelden voor de DeelSlee. “Na je aanmelding komt er een vrijwilliger bij je langs. De vrijwilliger controleert de aanmelding en beantwoordt al je eventuele vragen. Je kunt bijvoorbeeld ook samen even een proefrit maken.”

Niet alleen gemakkelijk en voordelig, maar ook heel duurzaam!

Die proefrit kan volgens Peter best fijn zijn om wat instructies mee te krijgen. “We hebben verschillende modellen staan, van klein tot groot. Ook is niet iedereen bekend met elektrisch rijden. Tijdens zo’n proefrit kan een vrijwilliger je helpen. Naast vragen over de auto kan een vrijwilliger je ook helpen met het uitzoeken van het abonnement dat bij je past.”

Gemakkelijk en duurzaam

Het gebruik van de DeelSlee gaat hand in hand met een abonnement. “Je kunt kiezen voor een vast abonnement per maand of voor losse ritten.” Peter hoopt dat er steeds meer mensen gebruik gaan maken van de DeelSlee. “Het zou geweldig zijn als iedereen elektrische auto’s gaat delen. Dit een mooie laagdrempelige manier om samen fossielvrij te leven. Niet alleen gemakkelijk en voordelig, maar ook heel duurzaam dus!”

DeelSlee heeft in juni 2023 de landelijke Autodeel Award gewonnen in de categorie kleine gemeente.


Lees meer…