Portretfoto van Melissa van Hoorn

Melissa van Hoorn neemt afscheid als bestuurder: “De werkbezoeken ga ik zeker missen”

Melissa van Hoorn neemt afscheid als bestuurslid bij Nationaal Programma Groningen. Melissa was lid van zowel het algemeen als het dagelijks bestuur en roemt de kracht van de vertegenwoordiging en samenwerking. Hoe heeft ze de afgelopen periode ervaren? Wat is volgens haar de kracht van het nationaal programma? Welke advies wil ze meegeven aan haar opvolger?

“Toen ik begon bij Nationaal Programma Groningen begon Johan Remkes ook net als voorzitter. Hij gaf toen al aan dat we goed gingen kijken hoe Nationaal Programma Groningen georganiseerd moest gaan worden richting de toekomst. Dat gaf het gevoel van een nieuwe start en vond ik als nieuw bestuurslid prettig. Het was uitvinden hoe ik de voor mij beste positie in kon nemen. Dat bleek voor mij als vertegenwoordiger van Gedeputeerde Staten vooral in de afstemming te zitten. Voor de vergaderingen van het algemeen en het dagelijks bestuur tijdig en goed afstemmen met Gedeputeerde Staten en met de voorzitter en vooraf aangeven hoe ik ergens in stond. Daarnaast goed luisteren naar en overleggen met gemeenten over hun belang en positie.”

Samenwerken

Het goed luisteren naar elkaar is volgens Melissa van Hoorn een kracht van het nationaal programma. “Inwoners, overheden en de private sector werken samen aan plannen die goed zijn voor elke Groninger. Dat is heel sterk en moet zeker zo blijven!”.

Werkbezoeken

Verder geeft ze het advies aan haar opvolger om veel op werkbezoek te gaan. “Zo houd je feeling met de initiatiefnemers. Bestuursvergaderingen gaan over informatie op papier. De initiatieven zien er op papier mooi uit, maar pas in de praktijk gaat het echt leven. Ik ben onder de indruk van hoeveel impact de uitvoering van initiatieven heeft op de samenleving, hoeveel verschil deze initiatieven maken voor mensen. Het met eigen ogen zien hoe mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt floreren in een bakkerij, het bezoeken van De Graanrepubliek en Op Roakeldais, dat is echt leuk en mooi. Dan weet je waar je het allemaal voor doet.”


Lees meer…