Sfeerbeeld van een man die met een waterpas op de grond zit.

Batch 1588

In het hele aardbevingsgebied worden gebouwen versterkt, zodat de mensen er veilig kunnen wonen. Volgens het oude systeem werden gebouwen ingedeeld in groepen, ook wel batches genoemd. Een van deze groepen is batch 1588, met daarin 1500 woningen. In 2018 is een gedeelte van het versterkingsbudget voor deze groep aangevuld met een bijdrage uit het…

In het hele aardbevingsgebied worden gebouwen versterkt, zodat de mensen er veilig kunnen wonen. Volgens het oude systeem werden gebouwen ingedeeld in groepen, ook wel batches genoemd.

Een van deze groepen is batch 1588, met daarin 1500 woningen. In 2018 is een gedeelte van het versterkingsbudget voor deze groep aangevuld met een bijdrage uit het budget van Nationaal Programma Groningen. Woningeigenaren die hier binnen vallen kunnen een aanvraag insturen voor deze regeling bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN).


In 2018 is afgesproken om voor vier projecten, die een relatie met versterking hebben, vanuit Nationaal Programma Groningen geld beschikbaar te stellen. In totaal gaat het om 75 miljoen euro. Dit was nog voor de start van Nationaal Programma Groningen. Hierbij gaat het om een uitzondering, omdat geld van Nationaal Programma Groningen niet bedoeld is voor schadeherstel of versterking, hier zijn andere budgetten en organisaties voor.


Dit project maakt deel uit van overig:

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Status
Onderwerp
Aanvrager
batch 1588
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 45.000.000