lamp

Toukomstdocumentaire ‘Gewoon Geluk’

In de Toukomstdocumentaire ‘Gewoon Geluk’ gaat filmmaker Frank Wiering de Groningse striptekenares Barbara Stok een paar maanden volgen. Binnenkort gaat zij namelijk in haar werkruimte bezig gaat met het schrijven van een kinderboek over Socrates (een Griekse filosoof) en daarvoor op zoek naar antwoorden op levensvragen als: Wat is geluk? Wat is een goed leven? En hoe overwin je de angst voor de dood?

Daarnaast gaan de makers onze bijdrage van 100.000 euro gebruiken voor het ontwikkelen van een impactprogramma, zodat de documentaire ook geschikt is voor het onderwijs. De film sluit goed aan bij het Toukomstproject Filosofie op het vmbo, is straks te zien in het NPO-programma ‘Het uur van de Wolf’ en is interessant voor internationaal publiek. Om deze redenen heeft het bestuur besloten om hiervoor een bijdrage beschikbaar te stellen. Vorig jaar is door het bestuur ook voor drie andere Toukomstfilms over Groningen geld beschikbaar gesteld.


Lees meer…