Bordspel GRUNN heeft nu ook Groningse spelregels

Spulregels, menaaier, pervìnzie, wotterwegen: zelfs voor niet-Groningers zijn de Groningse spelregels van GRUNN nog wel te ontleden. Maar wat is een ‘vaailen’? Of ‘stoef bie’? En hoe zeg je eigenlijk ‘ontginnen’ in het Gronings?

In november werd het spel GRUNN in de winkels en musea van de provincie Groningen gelanceerd. Al snel was het spel uitverkocht. Maar de aanvragen bleven komen, dus een herdruk kon niet uitblijven.

Herdruk inmiddels verkrijgbaar in de winkel

Ter gelegenheid van deze herdruk heeft rapper en zanger Olaf Vos, voormalig streektaalconsulent van het Centrum Groninger Taal&Cultuur, de spelregels vertaald naar het Gronings. Bij elk exemplaar van GRUNN krijg je vanaf nu een exemplaar van de ‘Grunneger spulregels’. GRUNN is voor € 35,- te koop bij 31 musea en verschillende spellen- en boekwinkels.

Voorkant van het spel GRUNN
Voorkant van het spel GRUNN

GRUNN

Het bordspel GRUNN is een origineel educatief instrument om de kennis over geschiedenis en landschap van Groningen te vergroten. Het spel is een idee van Heidi Renkema, het spelontwerp is van Robert Brouwer en Arjan van Houwelingen, en de vormgeving is van Emma Wilson.


Lees meer…