Terugblik op de hackathon – aftermovie

Doe het ze maar na, dertig uur non-stop op school aan de slag met één van de vier energievraagstukken. Bijna 200 leerlingen op veertien verschillende scholen in Groningen, Drenthe en Friesland deden dit op 15 en 16 september tijdens een hackathon. Het eerste onderdeel van de scholenchallenge ‘Wij hebben de toekomst’. Hoe dat eraan toe ging, zie je in de aftermovie!

Aftermovie van de hackathon

Dertig uur doorwerken

In dertig uur gebeurde er veel, van stressmomentjes tot even een ontspanmomentje tijdens een potje tafelvoetbal. De deelnemers speelden een ‘serious game’ en deden mee aan de pubquiz om een wildcard te verdienen voor de finale. Sommige teams gingen een paar uur slapen, anderen werkten de hele nacht. In de studio was alles live te volgen. Onze reizende reporters gingen langs de scholen en deden live verslag.

Prijswinnaars

De teams stoomden zich met verschillende workshops klaar voor de finale. De prijswinnaars zijn: Team Takomst van het Stellingwerf College in Oosterwolde (overall winnaar), team Micro Champions van CSG Liudger in Drachten (beste design) en team Klavertje Vier van het Dr. Nassau College Quintus in Assen (meeste impact). Het team Hackathon Strijders van het Praedinius Gymnasium in Groningen sleepte de publieksprijs in de wacht.

De komende weken

Dit avontuur gaat de komende weken verder, de teams zijn druk bezig om hun idee met hun klas verder uit te werken. Het resultaat? Dat presenteren ze op vrijdag 11 november tijdens Dragons’ Den in één van de drie provinciehuizen. Spannend! Wie kan de jury het beste overtuigen en welke ideeën zijn het meest kansrijk? In elke provincie is er voor de uitvoering van de meest kansrijke oplossing(en) een startbedrag beschikbaar.


Lees meer…