Blog Desirée Blaauw: “Toukomst is een project waar ik blij van word.”

Portret van Desirée Blaauw

Desirée Blauw (23) is assistent programmamanager bij Nationaal Programma Groningen en maakt onderdeel uit van het Toukomstteam. Op haar eerste werkdag viel ze met haar neus in de boter en kon ze meteen aan de bak tijdens de tweede online bundelbijeenkomsten die georganiseerd werden vanuit MartiniPlaza.

Desirée: “Ik leerde Toukomst kennen tijdens mijn traineeship bij het MOW, Museum Westerwolde, en bleef het project met grote belangstelling volgen tijdens mijn afstudeeropdracht voor de gemeente Westerwolde, waar ik adviseerde over het museumbeleid. Toukomst is een project waar ik blij van word, omdat cultuur en beleid hier samenkomt en het écht een project is met lef en pit. De rechtstreekse lijn van idee, naar geld, naar uitvoering vind ik geweldig.

Goede timing

Toen het cijfer op mijn eindscriptie binnen was, besloot ik een open sollicitatie te sturen. En dat bleek een goede timing. Ik kon op gesprek komen en diezelfde week beginnen! Het waren de weken van de bundelbijeenkomsten, waar honderden mensen samen aan de slag gingen om hun ideeën te bundelen tot grote projecten. Een ontzettend drukke en hectische tijd, waar ze extra handen bij konden gebruiken. Ik was die dag een soort vliegende kiep: ik bemande de helpdesk, beheerde het forum en creëerde overzicht in alle projecten en updates. Een heerlijke start!

Toukomst is een project waar ik blij van word, omdat cultuur en beleid hier samenkomt en het écht een project is met lef en pit.

Een eer

Daarna gingen we aan de slag met de Toukomstkrant die iedereen in de bus kreeg en was ik betrokken als ondersteuner van het panel. In mijn werk ben ik een echte regelaar en samen met het team heb ik onder andere wekelijks de uitkomsten van de overleggen met het panel verwerkt, dit groeide uiteindelijk uit tot het advies dat ze in januari hebben gepresenteerd. Het was echt een eer om met dit panel te werken en van dichtbij te zien hoe al die verschillende mensen met andere achtergronden en meningen tóch samen tot een goed en gedegen advies kwamen.

Het was echt een eer om met dit panel te werken en van dichtbij te zien hoe al die verschillende mensen met andere achtergronden en meningen tóch samen tot een goed en gedegen advies kwamen.

Aandacht

Ik ben geboren in Winschoten en op mijn zestiende naar Westerwolde verhuisd. Daar kochten mijn ouders een boerderij. Tot die tijd had ik weinig interesse in de omgeving, maar dat veranderde in Westerwolde. Ik kreeg oog voor de schoonheid van de omgeving en later – tijdens mijn studie Bedrijfskunde en stages – kreeg ik meer aandacht voor de rijke historie, de cultuur en het landschap. Ik houd enorm van de rust en ruimte hier. Mijn betrokkenheid groeide en ik kreeg steeds meer de overtuiging dat we moeten investeren om al die bijzondere eigenschappen te behouden. Sinds kort woon ik in Bad Nieuweschans waar ik fijn kan thuiswerken maar ook heerlijk tot rust kom.

Hart voor de zaak

Werken bij Nationaal Programma Groningen geeft me enorm veel energie en voldoening. We werken in een hoog tempo en schakelen lekker snel met elkaar. We doen het echt samen, voor de toekomst van onze provincie. Het is erg inspirerend om zo met elkaar, allemaal met hart voor de zaak, een verschil te kunnen maken voor Groningen. Ik ben zo enthousiast over Toukomst en wat we met elkaar bereiken, dat ik hoop dat dit de start is van een nieuwe beweging in Nederland om mensen te betrekken. Toukomst brengt zoveel mensen op de been om mee te denken over de toekomst. Dat is echt bijzonder.”


Lees meer…