Documentaire ‘Genoeg’ op NPO (afgelopen)

In maart 2022 riepen we filmmakers op om met ideeën te komen voor films over Groningen. Grote (speel)films en kleinere films gemaakt door aanstormend talent. De eerste film, documentaire ‘Genoeg’, is klaar en inmiddels op verschillende plaatsen vertoond.

Op 5 december om 22.40 uur is de documentaire voor iedereen op televisie te zien in het NPO-programma ‘Het uur van de Wolf’. Lukt het niet om te kijken? Je kunt de film daarna terugkijken via NPO start.

Kinderboek over Socrates

Filmmaker Frank Wiering volgde de afgelopen maanden de Groningse striptekenares Barbara Stok voor zijn documentaire ‘Genoeg’. Barbara werkte in die periode aan een kinderboek over Socrates (een Griekse filosoof). Ze ging op zoek naar antwoorden op levensvragen als Wat is geluk? En hoe overwin je de angst voor de dood? De makers van de documentaire gaan onze bijdrage van 100.000 euro gebruiken voor het ontwikkelen van een impactprogramma, zodat de documentaire ook geschikt is voor het onderwijs. Hiervoor wordt samengewerkt met Toukomstproject Filosofie op het vmbo.

Striptekenares Barbara Stok

Barbara weet filosofische ideeën met veel humor neer te zetten in stripverhalen. De Volkskrant noemde haar stripboek ‘De filosoof, de hond en de bruiloft’ één van de 20 beste boeken van 2022. Het boek werd in acht talen vertaald. Haar boek over Vincent van Gogh is in 18 talen verschenen en won de Stripschapprijs. Het stripboek is populair in Japan en Korea.