Dansers

Blikopener Festival (afgelopen)

Geniet op vrijdag 7 en zaterdag 8 juni van kunst en cultuur op het Blikopener Festival in de Suikerfabriek in Groningen. Blikopener is een verrassende mix van dans, muziek, theater, literatuur en beeldende kunst.

Bewonder bijvoorbeeld voorstelling HIDDEN_Zeerijp

In het lokale project Mijn Thuis Mijn Verhaal van de gemeente Eemsdelta werkt jong en oud samen aan het creëren van wijken waar het prettig wonen is. Waar inwoners naar elkaar omkijken. Cultuur speelt hierin een belangrijke rol.

In Zeerijp is voetbalclub VV de Fivel een belangrijke ontmoetingsplek voor inwoners van de gemeente. De club draait volledig op vrijwilligers. Dansgezelschap X_YUSUF_BOSS geeft met HIDDEN_Zeerijp een inkijkje in de vaak verborgen krachten die voetbalvereniging de Fivel draaiende houden. Met dans en film zet het gezelschap de onmisbare bevlogenheid van vrijwilligers en spelers in de spotlight.

Of ga in gesprek bij Demensplek Karavaan

Demensplek is een initiatief van Toukomstproject Zo Willen Wij Wonen. Mantelzorgers, zorgprofessionals, vrijwilligers, mensen met (beginnende) dementie, kunstenaars en onderzoekers werken samen. Ze onderzoeken leven met dementie. De karavaan is onderdeel van Demensplek. Bij de kar worden verhalen uitgewisseld, en kun je ‘gewoon’ met elkaar in gesprek, maar met behulp van artistieke methodes.

Praktische informatie

Vrijdag 7 en zaterdag 8 juni van 18.30 tot 02.00 uur in het Zeefgebouw van de Suikerfabriek in Groningen. Er is geen vaste entreeprijs, bezoekers kunnen zelf bepalen welk bedrag tussen €5 en €40 zij betalen.