wij hebben de toekomst

Vorige edities


Scholenchallenge 2022

De bijna 200 scholieren zijn druk bezig geweest met het uitwerken van hun oplossingen voor energievraagstukken. De challenge ging van start met een hackathon en eindigde met een spannende pitch over hun idee. Benieuwd hoe het er tijdens de eerste editie eraan toe ging?


Scholenchallenge 2023

Jongeren hebben allerlei ideeën over wat zij belangrijk vinden voor hun toekomst. Ook op het gebied van voedsel. Vlak na de zomervakantie organiseren wij de tweede editie van de scholenchallenge ‘Wij hebben de toekomst’. Een challenge voor scholieren van technasium-, vmbo- en mbo-scholen in Groningen, Drenthe en Friesland met als thema voedsel.

De challenge is op 21 en 22 september 2023 gestart met een hackathon, in dertig uur bedenken scholieren verschillende oplossingen voor één van de vijf voedselvraagstukken van verschillende opdrachtgevers. De vraagstukken komen dit keer vanuit het Groninger Zorgakkoord, Hogeschool Van Hall Larenstein, IVN, Jong Leren Eten Fryslan, ITHub, Rijksuniversiteit Groningen & Entrance en Het Kooklokaal/Het Vitalokaal Emmen.

eat
sleep
hack
repeat