wij hebben de toekomst

Hackathon

Een hackathon is een soort snelkookpan… onder hoge tijdsdruk kun je veel mooie dingen bereiken. Die tijdsdruk zorgt ervoor dat teams meer focus hebben en sneller bijzaken van hoofdzaken gaan scheiden. Speciaal om de teams te helpen stonden er experts en andere hulptroepen standby. De hackathon sloten we af met een pitchfilmpje waarin de teams online hun oplossing presenteerden aan de jury. Dat was spannend!

Finale

Prijzen?

Jazeker, ook met de hackathon waren mooie prijzen te winnen. De winnaars kregen een trofee en maakten kans op één van de onderstaande prijzen.

  • Overall winnaar (€ 400): Team Takomst van het Stellingwerf College in Oosterwolde. Hun idee is het ontwikkelen van een game die gericht is op het verminderen de ecologische voetafdruk. De jury zegt daarover: “Het idee is haalbaar, origineel, snel uitvoerbaar en heeft een fun factor. Maar het is ook erg origineel, het trok meteen de aandacht.”
  • Beste design (€ 300): Micro Champions van CSG Liudger in Drachten. Het idee van dit team gaat over allerlei oplossingen om op school meer energie op te wekken, zoals energieopwekkende tegels. “Ze hebben een praktisch design, zijn innovatief en hebben zelfs al een bedrijfsmodel. Met dit idee promoten ze innovatie”, aldus de jury.
  • Meeste impact (€ 300): Klavertje Vier van het Dr. Nassau College Quintus in Assen. Zij hebben een online platform bedacht voor het verhandelen van energie. De motivatie van de jury hierover is: “Het idee heeft betrekking op de totale samenleving. Tijdens de presentatie wisten ze dit idee heel goed te verkopen.”
  • Publieksprijs (€ 200): Hackathon Strijders van het Praedinius Gymnasium in Groningen. Dit team heeft een game bedacht waarmee je terug en vooruit kan in de tijd. De consequenties van de keuzes die je maakt bepalen de toekomst.
eat
sleep
hack
repeat