wij hebben de toekomst

Hackathon

Een hackathon is een soort snelkookpan… onder hoge tijdsdruk kun je veel mooie dingen bereiken. Die tijdsdruk zorgt ervoor dat teams meer focus hebben en sneller bijzaken van hoofdzaken gaan scheiden. Speciaal om de teams te helpen staan er experts en andere hulptroepen standby. De hackathon eindigt met een finale, waarin de teams online hun oplossing in een pitchfilmpje presenteren aan de jury. Spannend!

“Dertig uur is lang wanneer je in één ruk door moet werken, maar eigenlijk heel kort als dat alle tijd is die je hebt om een idee te verzinnen en een eerste concept neer te zetten.”

– Adri Wischmann, organisator hackathon

Finale

De hackathon start donderdag 15 september om 10.00 uur en eindigt vrijdag 16 september om 16.00 uur. Nou ja, eindigt?! Dan pas wordt het echt spannend. Om 16.00 uur stoppen de deelnemers met het werken aan hun opdracht en van 18.00 tot 21.00 uur is de finale. Tijdens de finale bekijken de vier juryleden de pitchfilmpjes die de deelnemers ingestuurd hebben, stellen ze daarover vragen aan de teams en gaan ze vervolgens in beraad over de winnaars. Binnenkort meer info over de vier juryleden.

Prijzen?

Jazeker, ook met de hackathon zijn mooie prijzen te winnen. De winnaars krijgen een trofee en maken kans op één van de onderstaande drie prijzen. Daarnaast is er een publieksprijs, daarvoor kunnen ze jouw stem goed gebruiken!

  • Overall winnaar, per team € 400
  • Beste design, per team € 300
  • Meeste impact, per team € 300
  • Publieksprijs, per team € 200

Stemmen op de publieksprijs

Klasgenoten, familie, vrienden, kennissen: iedereen kan de teams helpen om aan stemmen voor de publieksprijs te komen! Tijdens de finale op 16 september kan je vanaf 20.00 uur op ze stemmen. Hoe? Via een link die we op dat tijdstip openzetten op deze website. In de live-uitzending op YouTube houden we je hierover op de hoogte. 

eat
sleep
hack
repeat