Portretfoto van Nienke Baars

Nienke Baars nieuwe directeur Nationaal Programma Groningen

Nienke Baars (48 jaar) wordt de nieuwe directeur van Nationaal Programma Groningen. Baars is een ervaren en veelzijdig directeur en bestuurder. Ze is nu nog directeur bij de Omgevingsdienst Groningen en was daarvoor onder andere werkzaam als directeur a.i. en adjunct-directeur Projectmanagementbureau Gemeente Amsterdam en programmadirecteur en projectmanager voor diverse opgaven bij de gemeente Amsterdam. Nienke Baars start 15 september met haar werkzaamheden voor Nationaal Programma Groningen.

Nationaal Programma Groningen startte haar zoektocht naar de nieuwe directeur na de aankondiging van het vertrek van Siem Jansen eerder dit jaar. Voorzitter van bestuur Johan Remkes: “We zijn erg gelukkig dat wij Nienke Baars gevonden hebben als nieuwe directeur van het nationaal programma. Wij zochten iemand die in staat is handen en voeten te geven aan Nationaal Programma Groningen 3.0. Ambitieus, en passend bij hetgeen het kabinet in haar brief heeft geschreven. Het nationaal programma staat nu goed op de rails, maar de rol van het programma zal fors veranderen. En Nienke kan die verandering vormgeven. Ze heeft de gedrevenheid om onze organisatie te leiden en daarmee het Noorden en de Groningers verder te helpen. Ze combineert samenwerking en verbinding met resultaatgerichtheid.”

De uitdaging die er voor mij ligt is om wat we nu doen zo goed mogelijk te vervolgen. En dat te combineren met het bouwen aan de grote opgaven die erbij komen.

Nienke Baars

Als directeur Nationaal Programma Groningen heeft Nienke Baars de opdracht om samen met het bestuur, private marktpartijen, kennisinstellingen en overheidsinstellingen de parlementaire enquête Gaswinning te implementeren. En daarnaast om de bestaande programma’s te continueren, samen met de vijftien enthousiaste medewerkers van het programmabureau. Haar samenwerkingservaring, ze heeft de afgelopen jaren al veel complexe opgaven uitgevoerd samen met veel verschillende partijen in het Noorden en in het hele land, is dan cruciaal. Nienke: “Sinds ik weer in Groningen woon, volg ik het Nationaal Programma op de voet. De uitdaging die er voor mij ligt is om wat we nu doen zo goed mogelijk te vervolgen. En dat te combineren met het bouwen aan de grote opgaven die erbij komen. Voor de toekomst van het Noorden en van Groningen. Voor de generaties van nu en voor de generaties na ons.”          


Lees meer…