On Tour door gemeente Het Hogeland

Na Oldambt, ging ‘On Tour’ afgelopen maand verder in gemeente Het Hogeland. Met onze videocamera reisden we door de gemeente langs vijf initiatieven. Grote projecten georganiseerd vanuit de gemeente en kleinere projecten die ontstaan vanuit inwoners zelf. Allemaal vertelden zij trots over hun projecten.

Vakland Het Hogeland

Onze reis in Het Hogeland trapten we af met het project Vakland Het Hogeland, het leer- en ontwikkelprogramma voor alle inwoners in deze gemeente. Engbert Breuker en Ernst Ottens vertelden ons er meer over.

Kunstcentrum De Ploeg

We vervolgen onze tour door gemeente Het Hogeland richting Wehe-den Hoorn, waar ze grootse plannen hebben voor de restauratie van de oude Sint Josefschool. Edzo Bergman neemt ons mee in het toekomstige Kunstcentrum De Ploeg.

Centrumplannen Het Hogeland

Een winkelcentrum moet levendig zijn en reuring hebben, vindt Henk Sok, voorzitter van de Ondernemersvereniging Winsum. Hij en Frank Rozema nemen ons mee door Winsum en Uithuizen, want op verschillende plekken in de gemeente gaan ze aan de slag met het verbeteren van het centrum voor het project Centrumplannen Het Hogeland.

Bootverhuur Zoutkamp

Ook kleine ondernemers met een goed idee kunnen een bijdrage krijgen. Josiena en Tijmen wonen in Zoutkamp, het dorp Zoutkamp heeft een unieke ligging aan een knooppunt waar vier waters samenkomen. Met behulp van het Impulsloket hebben ze Bootverhuur Zoutkamp opgericht.

Dierenparkje Kantens

Inwoners van Kantens hebben gezamenlijk het dierenparkje opgeknapt met een bijdrage van Loket Leefbaarheid. Ze organiseren er allerlei activiteiten en leerzame workshops. ‘Gert zien stee’ is voor het dorp een samenkomen voor jong en oud!

On Tour

Steeds meer projecten waar wij aan bijdragen gaan van start! Daarom gaan we met onze videocamera ‘On Tour’ door de provincie. Een maand lang zetten we een gemeente in het zonnetje; van kleinere bewonersinitiatieven tot grote projecten.


Lees meer…