On Tour door de gemeente Oldambt

Steeds meer projecten waar wij aan bijdragen gaan van start! Daarom gaan we met onze videocamera ‘On Tour’ door de provincie. Een maand lang zetten we een gemeente in het zonnetje; van kleinere bewonersinitiatieven tot grote projecten.

Onze reis begon in de gemeente Oldambt, daar gingen we langs bij vier initiatieven. Zij vertelden ons wat er voor moois bij hen gebeurt.

Camping Holland Poort

Onze eerste stop was het Impulsloketproject Camping Holland Poort in Bad Nieuweschans. Hier hebben bewoners, dorpsbelangen en de voetbalvereniging hard gewerkt om de oude camping op te knappen. Het resultaat? Dat zie je in de video.

De Graanrepubliek

De verbouwing van de stoomlocomotievenloods in Bad Nieuweschans is in volle gang. Dit is een project binnen het lokaal programma van gemeente Oldambt. Bij De Graanrepubliek kun je binnenkort terecht voor ambachtelijk voedsel van Gronings graan. Alex Bakker vertelt erover in de video.

AutoMaatje

Vrijwilligers helpen hun minder mobiele buurtgenoten voor een bezoekje aan het ziekenhuis of een gezellig ritje naar de kapper. Onze derde stop in de gemeente Oldambt is het bewonersinitiatief AutoMaatje. Dit project heeft een bijdrage ontvangen vanuit Loket Leefbaarheid.

Update van de Fruitschuur

Onze laatste stop in de gemeente Oldambt was bij Park van Pomona in Blauwestad. Ook dit project heeft een bijdrage gekregen vanuit Loket Leefbaarheid. Hier zijn bewoners hard aan het werk in de boomgaard die ze samen beheren. Wat ze gedaan hebben? Daarover vertelt initiatiefnemer Gerrit Smit in de video.


Lees meer…