Acteur Marcel Hensema staat voor de boerderij waar de tekst "Hollands Hoop"boven een deur staat uitgebeeld
Fotografie: Nienke Maat

Zummerbühne presenteert eerste muziektheatervoorstelling Hollands Hoop

Op de boerderij Hoog Hammen in Overschild kondigde Zummerbühne haar eerste muziektheatervoorstelling Hollands Hoop aan. De voorstelling speelt van 17 augustus tot en met 11 september en is een spin-off van de gelijknamige tv-serie die op deze locatie opgenomen is. De muziektheatervoorstelling wordt gespeeld door een sterrencast en een 27-koppig orkest op én met het Groninger platteland. De kaartverkoop is gestart.

De muziektheatervoorstelling speelt zich af tegen het decor van de boerderij uit de
gelijknamige televisieserie Hollands Hoop. Het verhaal van de voorstelling zal een spin-off van de serie zijn, die ook voor publiek dat de serie niet kent een aantrekkelijk schouwspel vormt. Met herkenbare thema’s als familierelaties, bedreigingen voor het Groninger platteland en natuurlijk de uit de serie bekende drugscriminaliteit.

We willen muziektheatervoorstellingen maken die midden in het Groninger land staan

REINOUT DOUMA

Artistiek leider Reinout Douma: “We willen muziektheatervoorstellingen maken die midden in het Groninger land staan, waarin mensen zich kunnen herkennen en waarmee ze zich verbonden voelen. Zo spelen in Hollands Hoop ook de huidige bedreigingen van het Groninger platteland een rol.” Douma vervolgt: “En dat doen we met groots muziektheater, waarin muziek een belangrijke en intense rol speelt, live gespeeld door een orkest van 27 musici. Daarnaast vormen we ook de Hollands Hoop Harmonie, een amateurorkest met muzikanten uit de regio, waar amateurmusici zich voor op kunnen geven.”

Bekende namen

Een deel van de cast en de makers van de serie werken mee aan de muziektheatervoorstelling, zoals hoofdrolspelers Marcel Hensema en Megan de Kruijf, tekstschrijver Franky Ribbens en regisseur Dana Nechushtan. De voorstelling speelt 20 keer en per avond is er plaats voor 1000 bezoekers.

Kaartverkoop start op donderdag 10 februari 2022

De muziektheatervoorstelling speelt van 17 augustus tot en met 11 september 2022.

Prijzen: € 30 voor volwassenen, € 22 voor jongeren (12-25 jaar). De kaartverkoop start met een voorverkoop met vroegevogelkorting, verkrijgbaar tot 1 april of zolang de voorraad strekt. De vroegevogelkaarten kosten € 25 voor volwassen en voor jongeren € 17.


Lees meer…