Portretfoto van Sandra Dijkstra met camera en microfoon in haar hand

Blog Sandra Dijkstra: “Tijd om te kijken hoe het ervoor staat”

Afgelopen maand trok ze met haar camera de provincie in. Met de videoreeks ‘On Tour’ laat communicatiemedewerker Sandra Dijkstra de mensen en dromen achter de projecten zien. “De drijfveer van initiatiefnemers ervaren is fantastisch, vol enthousiasme vertellen ze over hun project. Ik spreek met de mensen achter grote maar óók kleine projecten, stuk voor stuk hebben ze gemeen dat ze een positieve impact willen maken op hun omgeving of zelfs de hele provincie en verder.”

Sandra: “We hebben de tour door de provincie opgezet omdat steeds meer projecten vorm krijgen. De voorbereidingen zijn klaar, de uitvoering is volop bezig en een aantal projecten is zelfs al afgerond. Tijd om te kijken hoe het ervoor staat!

Ik spreek met de mensen achter grote maar óók kleine projecten, stuk voor stuk hebben ze gemeen dat ze een positieve impact willen maken op hun omgeving of zelfs de hele provincie en verder.”

On Tour

De komende periode ga ik ‘On Tour’ langs verschillende projecten van de vijf gemeenten in het aardbevingsgebied en de provincie. Met als resultaat: een reeks video’s op onze socials waarin steeds een maand lang projecten in een gemeente in het zonnetje staan. Initiatiefnemers nemen ons mee en vertellen wat voor moois er gebeurt. Ik ben deze reis gestart in de gemeente Oldambt. Op een zonnige middag in Bad Nieuweschans bij Camping Holland Poort. Een project waarbij bewoners de oude camping nieuw leven inblazen, samen met dorpsbelangen en de voetbalvereniging. Heel veel betrokkenen hebben hiervoor de handen uit de mouwen gestoken. Een mooi voorbeeld dat goed binnen de bewonersinitiatieven van ons Impulsloket past.

Een inspirerend verhaal

Met mijn camera onder de arm bezocht ik ook ‘De Graanrepubliek’, een groot project binnen het lokaal programma van de gemeente Oldambt. De voormalig stoomlocomotievenloods wordt hiervan het visitekaartje; een bezoekerscentrum gericht op ambachtelijk voedsel gemaakt van Gronings graan. Dat is niet het enige waar de initiatiefnemers zich mee bezighouden, tussen de opnames door wordt goed zichtbaar hoeveel partijen betrokken zijn en hoe omvangrijk het hele plan is. Ik luister aandachtig naar een inspirerend verhaal over een graanboer die zijn gewas gezond houdt door het ontwikkelen van een nieuw product met onkruid. Na een middag filmen stap ik blij in de auto, dit zijn nog maar de eerste projecten. Ik ben benieuwd naar de vele die volgen.

Na een middag filmen stap ik blij in de auto, dit zijn nog maar de eerste projecten. Ik ben benieuwd naar de vele die volgen.

Creatief bezig zijn

Naast deze videoreeks zijn er natuurlijk ook nog veel andere manieren waarop we laten zien wat er allemaal gebeurt binnen ons programma. Van kinds af aan vind ik het al leuk om creatief bezig te zijn. Tegenwoordig heb ik mijn potloden en papier ingeruild voor een computer waarop creaties ontstaan. Van het opmaken van ons jaarverslag tot infographics die mijn collega’s gebruiken om hun verhaal te ondersteunen tijdens een presentatie. Ik kan met recht zeggen dat ik de leukste functie binnen ons programma heb. Haha!”


Lees meer…